Liderii UE acuzaţi că tergiversează planurile de relansare economică

Reacţia Uniunii Europene la criza coronavirusului a provocat reacţii critice din partea unor europarlamentari, deşi liderii statelor membre susţin că s-au făcut progrese, transmite dpa.

‘Viitorul se construieşte cu curaj; din păcate, liderilor UE le-a lipsit în acest moment crucial’, a declarat social-democratul german Udo Bullmann.
Liderul grupului Verzilor din Parlamentul European, Philippe Lamberts, a acuzat la rândul său guvernele naţionale că amână problema şi că acţionează iresponsabil.

Şefii de stat şi de guvern din UE, au convenit în principiu, joi, crearea unui fond de relansare economică strâns legat de viitorul buget pe termen lung al Uniunii şi au cerut Comisiei Europene să facă o propunere în acest sens. Ei au lăsat practic nedecise toate detaliile, iar unele disputele între statele membre, fac improbabilă o soluţie rapidă, apreciază dpa.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Varşovia, Piotr Muller, a salutat ‘declaraţia bună’ de la summitul de joi, dar a recunoscut că ,,trebuie să aşteptăm detaliile privind alimentarea şi mărimea acestui fond.Ce este pozitiv e schimbarea atitudinilor”, a mai spus oficialul polonez la postul de radio Wnet, care a ţinut să mai adauge că ,,Au existat îngrijorări că UE nu va întreprinde astfel de acţiuni”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.