NASA luptă împotriva coronavirusului

Inginerii de la NASA construiesc deja dispozitive medicale pentru a ajuta în lupta contra noului coronavirus, a anunţat agenţia spaţială americană, citată de DPA.
Specialiştii de la laboratorul NASA din California, au conceput şi construit în doar 37 de zile un ventilator, ce poate fi produs în serie, a anunţat echipa într-un mesaj publicat joi pe Twitter.

,,De obicei construim nave spaţiale, nu dispozitive medicale, însă vrem să ajutăm”, au precizat reprezentanţii NASA.
Dispozitivul a fost deja testat într-un spital din New York, epicentrul epidemiei de virus din Statele Unite şi se află în prezent supus omologării de urgenţă, de Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente, a precizat NASA.
Printre alte dispozitive care sunt construite de agenţia spaţială, se numără şi o cască pentru administrarea de oxigen, care ajută pacienţi cu simptome uşoare.
Angajaţii agenţiei, au mai prezentat şi alte 250 de proiecte ale unor noi aparate medicale, utile în lupta împotriva coronavirusului.

,,Toată munca depusă demonstrează modul în care NASA este echipată în mod unic pentru a ajuta în cadrul răspunsului federal la coronavirus prin folosirea ingeniozităţii forţei noastre de muncă, mobilizarea investiţiilor făcute în agenţia spaţială americană pentru combaterea acestei boli şi colaborarea în cadrul parteneriatelor publice şi private pentru a maximiza rezultatele”, a mai declarat într-un comunicat administratorul NASA, Jim Bridenstine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.