Seniorii mor pe capete în Italia

Aproape jumătate dintre noile cazuri cu Covid-19 din Italia din această lună, au fost depistate în căminele de bătrâni, se arată într-un studio oficial citat de DPA şi preluat de Agerpres.
Italia este una dintre cele câteva ţări europene, unde căminele de bătrâni au fost grav afectate de pandemie, o mare parte din vină fiind a autorităţilor.

În Lombardia regiunea cea mai afectată din Italia, procurorii investighează deja conducerile unora dintre aceste cămine, pentru nerespectarea măsurile de protecţie.
Personalul de la Pio Alberto Trivulzio, cel mai mare azil de bătrâni din Milano, a declarat că la începutul epidemiei i s-a interzis purtarea măştilor, aparent pentru a preveni panica în rândul bătrânilor.

Autorităţile regionale în domeniul sănătăţii, au fost la rândul lor criticate, pentru că au mutat pacienţii cu COVID-19 în căminele de vârstnici pentru a face mai mult loc în spitale, răspândind astfel virusul.

Până în prezent, în Italia s-au raportat peste 25.000 de decese provocate de COVID-19 şi circa 190.000 de infectări. Ţara a înregistrat cel mai mare număr de decese provocate de noul coronavirus după SUA şi este pe locul al treilea în topul statelor cu cele mai multe infectări, după SUA şi Spania.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.