Romprest a investit 3,45 milioane euro pentru modernizarea flotei din Sectorul 1! 

Directorul operațional al Romprest, Sorin Mihai Velicu, a declarat astăzi pentru București FM că firma de salubritate a investit 3,45 milioane de euro pentru modernizarea flotei active din Sectorul 1.
Astfel, compania de salubritate care are contract cu Primăria Sectorului 1 atât pentru ridicarea gunoiului de la populație, de la asociațiile de proprietari și de la gospodăriile individuale, a cumpărat 30 de autospeciale noi de la producătorul SCANIA.
Dintre cele 30 de mașini noi, 10 au o capacitate de 13 metri cubi și două compartimente pentru a permite ridicarea simultană, dar în compartimente separate, atât a fracției umede, cât și a deșeurilor reciclabile. Aceste mașini înlocuiesc vechile autogunoiere de 12 mc.
Alte 10 gunoiere cu o capacitate de 10 metri cubi le înlocuiesc pe cele cu capacitatea de 7 metri cubi, cu motoare având normele de poluare E4 și E5. Iar alte 10 autospeciale vor fi utilizate pentru colectarea deșeurilor stradale din zona centrală.
Cele 30 de mașini noi, care reprezintă circa 50% din flota de colectare a deșeurilor, au motoare cu GNC (gaz natural comprimat), ceea ce va duce la reducerea poluării generate de către mașinile operatorului de salubritate din Sectorul 1 cu 15%.
„După ce vom vedea care este impactul noilor mașini asupra mediului și asupra beneficiarilor noștri, asupra populației, în viitorul apropiat, urmează a fi înlocuit și restul flotei, tot cu mașini pe GNC sau chiar cu o normă de poluare superioară”, a declarat pentru București FM Sorin Mihai Velicu, directorul operațional al Romprest.
Cel mai mare avantaj al acestor mașini este acela legat de reducerea emisiilor de noxe cu 15%. Dar se urmărește, de asemenea, adaptarea parcului auto la noile condiții de trafic, aglomerație, străzi cu sene unic, îngustarea căilor de acces către utilizatorii serviciului, intervalele orare pentru ridicarea gunoiului impuse de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB).
„În Sectorul 1, avem 73 de străzi unde prin hotărâre a CGMB nu se poate face colectarea deșeurilor între orele 07:00-10:00 și între 16:00-19:00”, explică directorul operațional al Romprest.
Apoi, pentru o parte dintre utilizatori, colectarea fracției umede și a celei uscate se va face simultan, în aceeași zi. Deșeurile vor fi ridicate cu aceeași mașină, dar în cele două compartimente separate, unul de 4,3 mc, pentru fracția umedă, și celalalt de 8,7 mc, pentru fracția uscată.
În plus, la o mare parte dintre asociațiile de proprietari, cele care au in dotare exclusiv europubele de 240 litri, se vor colecta atât fracția umedă, cât și cea uscată de trei ori pe săptămână, lunea, miercurea și vinerea, a mai explicat Velicu.
Așadar, operatorul de salubritate a investit în modernizarea flotei. Există și vești bune. Deșeurile colectate separat vor fi ridicate separat, chiar dacă cu aceeași mașină, și, foarte important, la multe asociații de proprietari se va ridica fracția uscată de trei ori pe săptămână, ca și cea umedă. Aceasta, în special este o veste foarte bună, pentru că multe asociații care colectează separat au dificultăți în ceea ce privește depozitarea deșeurilor reciclabile.
Tot ceea ce trebuie să facem noi, în continuare, este să respectăm felul în care trebuie să colectăm și să predăm deșeurile reciclabile. Acestea nu trebuie să fie amestecate sau să conțină resturi de mâncare în ele. PET-urile sau dozele de aluminiu trebuie golite complet de lichide și clătite cu apă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.