A început dezinsecția din avion în județul Ilfov

arhiva

A început dezinsecția din avion în județul Ilfov, a anunțat Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

Astăzi, peste toate luciurile de apă au fost împrăștiate zeci de tone de substanțe insecticide pentru a omorî larvele de țânțari.

„Am început dezinsecţia din avion. Nu e suficient să stropim doar noi, în Ilfov. Toate eforturile noastre trebuie coordonate la nivel naţional, pentru că ţânţarii se plimbă şi nu ţin cont de limita de judeţ. Numai dacă facem tratamente toţi o dată ne asigurăm că scăpăm de insectele care ne provoacă disconfort vara.”

Dezinsecţia continuă şi mâine, în zona localităţilor Cernica, Pantelimon, Brăneşti, Găneasa, Ştefăneşti, Afumaţi, Petrăchioaia, Dascălu, Dobroeşti, Otopeni, Tunari, Chitila, Mogoşoaia, Buftea, Voluntari.

Decolarea celor două avioane va avea loc de pe aerodromul din Clinceni, după ora 7.00 dimineaţa. Dezinsecţia din avion se face cu un insecticid biologic (nu afectează nicio oamenii, nici animalele, nici albinele) – Vectobac WG, în doză de 0,6 kilograme la hectar.

Substanţa acţionează asupra larvelor, pe care le omoară în 24 de ore.

În București, campania de exterminare a țânțarilor și căpușelor a început de două săptămâni.

Anul acesta au fost prevăzute 6 tratamente, în perioada aprilie-noiembrie. În acest interval, echipele de dezinsecție vor interveni pe toate malurile lacurilor din Capitală şi în sistemul de canalizare.

În ceea ce priveşte combaterea căpușelor, pentru anul în curs au fost prevăzute 5 tratamente, care se vor realiza, de asemenea, etapizat, în perioada aprilie-iunie.

Astfel, se va interveni, pe timpul zilei, în toate parcurile și spațiile verzi din Municipiul Bucuresti, precum și pe spațiile verzi din proximitatea blocurilor de locuințe.

Demararea campaniei de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor a avut la bază previziunile emise de meteorologi, care anunță temperaturi ridicate pentru această perioadă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.