Documentele pentru obținerea șomajului tehnic vor fi depuse de astăzi printr-o aplicație

Sursa foto: Andra Radu

Documentele necesare pentru obţinerea şomajului tehnic vor putea fi depuse începând de astăzi, 1 mai, prin aplicaţia aici.gov.ro, a anunţat Ministerul Muncii.

Transmiterea documentelor prin registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a actelor, o mai bună evidenţă a acestora şi va facilita accesul la formularele ce trebuie completate, susţin oficialii din ministerul Muncii.De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent, pentru a-i ajuta pe angajatori să calculeze indemnizaţia solicitată şi vor fi limitate erorile cu privire la datele procesate.

Prin aplicaţia aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plăţile făcute prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, precum şi cele care sunt gestionate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Potrivit datelor oficiale publicate ieri de Ministerul Muncii, peste 725.000 de contracte individuale de muncă sunt suspendate şi înregistrate pentru şomaj tehnic. Mai mult, circa 276.000 de oameni au rămas fără loc de muncă.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, declara recent că autorităţile analizează în prezent măsuri de sprijin după momentul ridicării stării de urgenţă, mergând pe ideea ca statul să suporte o parte din costurile cu salariile angajaţilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.