Românii au început să caute locuri în care îşi pot petrece concediile

foto: Adriana Baciu

Românii au început să fie interesaţi de vacanţe. În ultima săptămână, numărul celor care au început să se uite după locuri în care îşi pot petrece concediile a crescut cu 30%, arată un studiu făcut de o platformă de căutări.

După ce autorităţile au anunţat că din 15 mai va fi o anumită relaxare a restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, românii au început să caute locuri în care să meargă în vacanţe.

Preferinţa în acest moment se îndreaptă spre pensiunile de familie, hotelurile mici sau aflate în regiuni izolate, apartamente şi vile de vacanţă. Şi numărul rezervărilor a crescut cu câteva procente zilele acestea, anunţă platforma Travelminit.ro, care precizează că s-au făcut rezervări pentru a doua jumătate a lunii mai. Cei mai mulţi dintre doritorii de vacanţe au optat pentru plata cu tichete.

Recent, hotelurile de la mare au anunţat că aşteaptă deschiderea sezonului, oricând va avea aceasta loc, şi că pregătesc o serie de modificări, astfel încât turiştii să se simtă în siguranţă. Potrivit Organizaţiei Patronale Mamaia – Constanţa, după deschiderea sezonului, cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepţie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.