Masuri pentru sportivi, la reluarea cantonamentelor

La intrarea in baze, sportivii vor trebui sa prezinte avizele medicale potrivit carora au fost testati negativ pentru COVID-19. Declaratia apartine presedintelui Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, si vine dupa anuntul presedintelui Klaus Iohannis privind reinceperea cantonamentelor sportive dupa 15 mai.

„E o veste bună anunţul preşedintelui. S-a referit mai mult la partea sportivă pentru că se tot discută în ultima perioadă despre reluarea sportului şi a activităţii fizice. Se discută în aceste zile, cei de la Ministerul Tineretului şi Sportului, de la Ministerul Sănătăţii cum vom relua această activitate. Când e clar, după 15 mai, nu mai e o necunoscută, dar în ce fel şi ce măsuri trebuie să respectăm sunt subiecte care sunt acum pe masă. Trebuie respectate aceste măsuri care vor veni de la Ministerul Sănătăţii, de la specialiştii de acolo. Noi suntem în legătură cu Ministerul Tineretului şi Sportului, domnul ministru s-a întâlnit de mai multe ori cu specialiştii de la Ministerul Sănătăţii şi există şi un plan de reîncepere a pregătirilor. Vom reîncepe activitatea sportivă, dar e clar că nu oricum. Din punctul de vedere al COSR, baza sportivă de la Izvorani este pregătită să primească sportivii, inclusiv apa şi bazinul de la piscina olimpică au fost igienizate. Am făcut în toată baza o igienizare şi aşteptăm şi noi aceste măsuri pe care să le implementăm acolo”, a declarat Covaliu pentru AGERPRES.

Oficialul COSR a afirmat că specificul anumitor discipline i-a făcut mai nerăbdători pe sportivii care îşi desfăşoară activitatea în apă, iar în ceea ce priveşte sporturile de echipă Covaliu a spus că fotbalul ar trebui să fie un exemplu pentru celelalte, fiind primul care probabil îşi va relua activitatea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi că sportivii de performanţă vor putea reîncepe cantonamentele începând cu 15 mai, doar „în condiţii foarte speciale”, precizând că nu vor reîncepe competiţiile sportive decât „după o perioadă suficient de lungă de pregătire”.

Niciunul dintre loturile naţionale si olimpice ale Romaniei nu a mai efectuat pregatiri centralizate de la jumatatea lunii martie, cand Ministerul Tineretului si Sportului a trimis o adresa catre toate centrele sportive naţionale prin care cerea sportivilor sa evacueze bazele in contextul pandemiei de coronavirus.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.