Părinţii îşi pot lua liber până la încheierea anului şcolar

A fost prelungită perioada până la care părinţii isi pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor.

Camera Deputaților a amendat OUG 30/2020 și a introdus prevederea ca părinții să-și poată lua liber şi după încetarea stării de urgenţă, mai exact până la încheierea anului şcolar.

Deputații au votat în unanimitate cu amendamente proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 care prevede stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Proiectul a fost susţinut de Ministerul Muncii.

Potrivit actului normativ, se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate de autorităţi.

O altă modficare se referă la faptul că pot beneficia de aceste prevederi părinţii care au copii cu vârsta de până la 12 ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ, sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani (faţă de 18 ani, cum era prevăzut iniţial), înscrişi la o unitate de învăţământ.

Camera Deputaților este for decizional, iar legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.