Premierul spaniol Pedro Sanchez doreşte prelungirea stării de alertă

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a declarat că o ieşire din izolare prea ,,precipitată” ar fi ,,impardonabilă”. El chiar a susţinut în parlament, ideea de prelungire a stării de alertă, relatează AFP.
,,Ignorarea riscului de epidemie şi ridicarea stării de alertă într-un mod precipitat ar fi o eroare absolută, totală şi impardonabilă”, a pledat socialistul în faţa deputaţilor care urmează să voteze în cursul zilei prelungirea cu două săptămâni a acestui regim ce limitează strict deplasările, în pofida opoziţiei conservatorilor şi a extremei drepte.

Starea de alertă, care a fost deja prelungită de trei ori şi expiră sâmbătă la miezul nopţii, a permis executivului să impună pe 14 martie o izolare dintre cele mai stricte care a început să fie relaxată la sfârşitul lui aprilie.

În noului bilanţ publicat de Ministerul Sănătăţii din Spania, se observă a scădere clară a epidemiei.
În total numărul deceselor se ridică la 25.857, în timp ce totalul cazurilor confirmate a depăşit 220.000, într-una dintre ţările cele mai afectate de pandemie din lume.

După ce a permis plimbările copiilor la finalul lui aprilie şi apoi ieşirile adulţilor în special pentru a face sport în weekendul trecut, guvernul iberic intenţionează să lanseze luni o nouă fază a planului de ieşire din izolare care urmează să se încheie până la sfârşitul lui iunie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.