Orban: Măsurile pe care le vom lua au caracter de obligativitate

Arhivă

Astăzi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va declara starea de alertă în cadrul situaţiei de urgenţă provocată de epidemia de coronavirus, a afirmat premierul Ludovic Orban.

„Tot astăzi, odată cu declararea stării de alertă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate şi vor fi stabilite în baza OUG 21 care reglementează situaţiile de urgenţă”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul şedinţei de Guvern.

Orban a anunțat că va modifica legea, astfel încât să își asume conducerea Comitetului Special pentru Situații de Urgență. Premierul va coordona activitatea CNSSU alături de Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, Marcel Vela, ministrul Internelor și de șeful DSU, Raed Arafat.

De asemenea, el a avut un mesaj si pentru români: „Fiți responsabili ca și până acum, respectați toate măsurile instituite de autorițăți pentru că aceste măsuri nu au alt scop decât de a vă apără viața si sănătatea.”

Prim-ministrul a adaugat că în sedinta de azi trebuie adoptată ordonanta de urgentă prin care sunt reglementate toate măsurile necesare pentru trecerea de la starea de urgenta la cea de alertă.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.