Cel mai mare spital stomatologic se construiește în Sectorul 4!

Astăzi, Edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, a vizitat șantierul singurului și celui mai mare spital de stomatologie din țară, a cărui construcție a demarat pe Șoseaua Olteniței, nu departe de Orășelul Copiilor.

Prezent pe șantier, academicianul Ionel Sinescu, rectorul UMF „Carol Davila”, a declarat că actualele clădiri în care își desfășoară activitatea Facultatea de Medicină Dentară a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, cea din Cotroceni, de pe Bulevardul Eroii Sanitari, și cea de pe Plevnei sunt neîncăpătoare, vechi și există riscul de a se prăbuși la orice seism. Din cauza lipsei spațiului, Facultatea de Medicină Dentară și UMF „Carol Davila”, nu pot școlariza un număr mai mare de studenți, deși există numeroase cereri, inclusiv de peste hotare, a spus academicianul Sinescu.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, el însuși medic stomatolog și cadru didactic la UMF „Carol Davila” a explicat că noul spital de stomatologie va avea, pe lângă cele 65 de cabinete stomatologice, săli de operație, și facilități destinate procesului didactic, amfiteatre și săli de curs pentru studenți. Desigur, aceștia vor putea desfășura și activitățile practice în cadrul spitalului.

Daniel Băluță promite că lucrările vor dura doar un an de zile și că anul viitor, în luna mai, spitalul de stomatologie va fi inaugurat.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.