Daniel Băluță: Parcurile din Sectorul 4 se vor redeschide!

foto: Adriana Baciu

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis ca, din noaptea de 14-15 mai, după ora 24:00, parcurile și grădinile publice de pe raza Municipiului București să se redeschidă publicului, indiferent că se află în administrarea Municipalității sau în cea a primăriilor de sector.

Edilul Daniel Băluță spune că parcurile administrate de către Primăria Sectorului 4 se vor redeschide pe 15 mai, începând cu ora 12:00.

Până atunci va fi terminată dezinfecția aleilor și a mobilierului urban, respectiv a băncilor.
În schimb, vor rămâne închise în continuare, pentru încă cel puțin o săptămână, locurile de joacă pentru copii și cele cu aparate de fitness, atât cele dintre blocuri, cât și cele din parcuri, chiar dacă nu sunt reglementate în mod distinct de către legislația în vigoare, spune Băluță.

Edilul de la „Grand Arena” explică de ce: „În aceste locuri de joacă, este greu să se respecte distanțarea socială de către copii. Copiii și adulții ating suprafețe care au mai fost atinse și de către alți oameni înaintea lor și este dificil să se respecte regulile de igienă personală.”

În context trebuie amintit faptul că microbiologul Alexandru Rafila le recomandă părinților să nu aglomereze locurile de joacă și, dacă observă că o astfel de zonă este aglomerată, să o evite.

„Cele mai eficiente măsuri de prevenire a infestării cu coronavirus rămân spălarea mâinilor cu săpun sau folosirea unui dezinfectant, dacă nu avem posibilitatea de a ne spăla pe mâini, și spălarea suprafețelor cu detergent. Săpunul și detergentul distrug eficient coronavirusul”, a explicat Rafila.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.