Noi reguli pentru transportul public din București!

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunțat, astăzi, principalele reguli pentru transportul public efectuat de către Societatea de Transport București (STB).

Astfel, urcarea în mijloacele de transport în comun se va face numai pe ușa din față. Ușile de la mijloc și din spate sunt rezervate coborârii. Pentru accesul în mijloacele de transport ale STB, este obligatorie purtarea măștii.

Numărul de călători din fiecare mijloc de transport în comun va fi redus, față de capacitatea normală a acestuia, astfel încât să se respecte regulile de distanțare socială.

Astfel, într-un autobuz cu 27 de locuri pe scaune, care are capacitate normală de 100 de călători, va fi permis accesul a numai 57 de persoane, 27 pe locuri și 30 în picioare, a explicat Edilul șef al Capitalei.

Gabriela Firea a făcut apel la bucureșteni să mai aștepte câteva minute în stație, dacă mijlocul de transport în comun este prea aglomerat, dar și să nu recurgă la o utilizare intensivă a mașinilor personale, pentru a nu creste nivelul de poluare a aerului.

Totodată, primarul general al Capitalei a anunțat sosirea la București primului dintre cele 130 de autobuze hibrid Mercedes Benz achiziționate de către Primăria Capitalei pentru STB.

Autobuzul a întrat în probe pe linia 131. Restul autobuzelor vor sosi în tranșe lunare de câte 20 de bucăți.

„Cele 130 de autobuze hibrid vor fi repartizate în special pe trasee din zonele centrale ale orașului, acolo unde poluarea aerului generată de traficul rutier înregistrează cele mai ridicate valori”, a explicat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.