UPDATE: Protest antiguvernamental în Piața Victoriei!

Sursa foto: captura TV

UPDATE: Două persoane care au participat la o altercație au fost conduse la secția de poliție pentru identificare și luarea măsurilor legale.

Jandarmeria Capitalei precizează că primele măsuri pe care le-a luat sunt de dialog, apel la responsabilitatea persoanelor prezente și recomandări pentru respectarea măsurilor de protejare a sănătății.
De asemenea, Jandarmeria le solicită tuturor cetățenilor să respecte regulile de distanțare socială și să nu participe la astfel de manifestații publice.
——————————————————————————————-

Peste o sută de persoane s-au adunat, astăzi, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru a protesta împotriva Guvernului. Manifestanții nu respesctă distanțarea socială, nu poartă măști de protecție și cer dovezi cu privire la existența noului coronavirus. De asemenea, ei reclamă încălcarea legii prin instituirea stării de urgenţă.

Protestul a fost inițiat pe o rețea de socializare. Prin intermediul acestei acțiuni, oamenii solicită demisia Guvernului Orban.

”Parlamentarii ar fi trebuit să îşi ceară scuze imediat poporului pe care îl reprezintă şi ale cărui interese trebuia să le protejeze. Cea mai bună cale de a-şi cere scuze ar fi fost moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban şi suspendarea preşedinteui Iohannis pentru abuz în serviciu şi vătămare gravă a drepturilor şi intereselor legitime a cetăţenilor români. Nu a făcut-o. Aşadar, oamenii cer demisia preşedintelui, a guvernului şi sancţionarea parlamentarilor complici la emiterea şi impunerea decretelor şi OUG-urilor ilegale care au încălcat şi confiscat drepturile românilor, permiţând abuzurile din perioada stării de urgenţă”, au transmis organizatorii.

Aceștia mai cer ”dovezile cazurilor de coronavirus care stau la baza statisticilor oficiale precum şi dovezi cu privire la veridicitatea deceselor de C0V1D-I9” şi ”pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile şi Constituţia prin instituirea decretului stării de urgenţă şi a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului”.

Momentan, jandarmii nu au luat măsuri împotriva protestatarilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.