Primul autobuz hibrid Mercedes a iesit pe traseu!

Sursa foto: facebook/gabriela firea

Primarul General, Gabriela Firea, a prezentat astazi primul autobuz Mercedes – Benz Citaro Hybrid, care a fost scos pe traseu pentru probele tehnice. Acesta va circula momentan fara calatori, iar, dupa incheierea probelor, pe linia 131.

”Primul din cele 130 de autobuze Mercedes – Benz Citaro Hybrid contractate de Primaria Capitalei iese astazi pe traseu in vederea efectuarii probelor tehnice. Conform graficului de livrare din contract, in fiecare luna, pana la finalul anului, vor sosi cate 20 de autobuze, iar in ianuarie 2021, ultimele 9. Odata cu achizitionarea acestor mijloace de transport ecologice si prietenoase cu mediul, realizam un pas important pentru cresterea calitatii aerului din Capitala, dar si pentru modernizarea transportului public in comun, pentru ca bucurestenii sa beneficieze de conditii demne de o capitala europeana”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Noile autobuze hibrid au o garantie de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km. Au o capacitate de pana la 100 de pasageri, 27 asezati si 65 in picioare.

Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fara TVA. Finantarea provine de la Administratia Fondului pentru Mediu, in cadrul ”Programului privind imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, utilizand autovehicule mai putin poluante in transportul public local de persoane”.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.