Preşedintele Klaus Iohannis, discuție telefonică cu preşedintele Comisiei Europene

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o convorbire la telefon cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Discuţiile s-au axat pe propunerile pe care CE urmează să le prezinte, până la sfârşitul acestei luni, cu privire la Planul de relansare economică a Uniunii Europene şi varianta revizuită a propunerii privind bugetul UE pentru perioada 2021 – 2027, a informat Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a menţionat sprijinul deplin al României în ceea ce priveşte identificarea celor mai potrivite soluţii pentru redobândirea forţei economice a Uniunii Europene.

De asemenea, şeful statului a reiterat ideea potrivit căreia „convergenţa şi coeziunea trebuie să rămână principalele obiective la nivel european, astfel încât Uniunea Europeană să iasă mai puternică din această provocare generată de criza COVID-19″.

Acesta a accentuat importanţa Politicii de Coeziune şi a Politicii Agricole Comune, care trebuie folosite pe deplin pentru reconstruirea economiilor europene, acestea fiind importante instrumente de investiţii. Astfel, el s-a pronunţat pentru un nivel crescut al alocărilor pentru cele două politici şi pentru un cadru de implementare mai flexibil, astfel încât statele membre să poată adapta sprijinul financiar la nevoile lor specifice.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat şi pentru asigurarea unei infrastructuri puternice de sănătate la nivelul Uniunii, susţinând astfel avansarea de instrumente financiare dedicate pentru soluţionarea acestei provocări în cadrul redresării economice viitoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.