Primarul Sectorului 3: Angajările sunt blocate!

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, este nemulţumit de faptul că autoritatea locală nu poate face angajări, potrivit Legii 55/2020 concursurile fiind suspendate, iar angajările fără concurs se pot realiza temporar, doar pentru activităţi de prevenire şi combatere a situaţiei ce a generat starea de alertă.

„Nu mică mi-a fost mirarea să aflu că … angajările sunt blocate. Cum, vă întrebaţi? Uite, chiar aşa: Legea 55/2020, articolul 27. Scrie clar, negru pe alb, concursurile sunt suspendate, procedurile în acest sens, la fel, iar angajările fără concurs se pot face temporar, doar pentru activităţi de prevenire şi combatere a situaţiei ce a generat starea de alertă. Vorbesc, desigur, de instituţiile şi autorităţile publice, cum e Primăria Sectorului 3. Ok, aţi decis şi dispus, dar noi, restul, cum facem? Noi, restul, care avem activitate şi avem nevoie să facem angajări, dar şi cei care ar vrea să se angajeze, cum facem noi, ăştia? Punem pauză sau punct?…”, a postat Robert Negoiţă astazi pe Facebook.

În opinia lui Negoiţă, trasarea şi implementarea unor programe coerente de încurajare a mediului de afaceri şi derularea unor proiecte eficiente şi necesare care să creeze locuri de muncă ar trebui să fie priorităţi reale pe agenda naţională.

„Stare de alertă, stare de alertă, dar cu angajările şi economia ce aveţi? Înţeleg că sunt în jur de un milion de români care au contractele de muncă încetate sau suspendate. Până acum, de la începutul acestei pandemii. Iar prespectiva nu este chiar optimistă. Prin urmare, trasarea şi implementarea unor programe coerente de încurajare a mediului de afaceri, pe de o parte, şi derularea unor proiecte eficiente şi necesare care să creeze locuri de muncă, pe de alta, nu ar trebui să fie doar nişte teme de discuţie diplomată la un brunch, ci priorităţi reale pe agenda naţională. Sau aşa am crede…”, a adăugat Robert Negoiţă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.