Acțiune de combatere a ambroziei în județul Ilfov

arhiva

Consiliul Judeţean Ilfov a început, miercuri, acţiunile de combatere a ambroziei, astfel, până pe 10 iunie trei utilaje vor cosi iarba din zona drumurilor judeţene, iar ulterior autoritatea locală va ierbicida.

Echipajele aflate în subordinea Consiliului Județean Ilfov pot acționa doar pe drumurile județene.
Legea privind combaterea ambroziei spune că proprietarii terenurilor și administratorii drumurilor publice trebuie să desfășoare periodic, cel târziu până la data de 30 iunie, lucrări de întreținere prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte metode specifice. Aceste măsuri se mențin apoi până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii, adică până în luna octombrie.

Directorul Serviciului de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu din cadrul CJ Ilfov, Constanţa Cojocaru, a anunţat că urmează ca în maxim două-trei săptămâni să se ierbicideze. Ea a precizat că ierbicidul este pe bază de glifosat.

Constanţa Cojocaru a spus că planta nu este periculoasă în prezent şi că polenul este cel responsabil de provocarea alergiilor.

„Devine periculoasă din iulie până în septembrie, când înfloreşte şi produce polen. (…) o plantă poate produce circa 30.000 de seminţe, iar calităţile germinative şi le poate păstra până la 40 de ani”, a adăugat Constanţa Cojocaru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.