Daniel Băluță: Pandemia va funcționa într-un sens pozitiv din punct de vedere economic pentru Sectorul 4!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Primarul Daniel Băluță a declarat astăzi că este convins de faptul că „Polul de interes la nivelul Municipiului București va fi îndreptat către Sectorul 4”, în perioada post-pandemie.

Sectorul 4 va beneficia de eforturile făcute în ultimii patru ani în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii și logisticii, crede edilul.

„Pandemia pentru Sectorul 4 sunt convins că va funcționa într-un sens constructiv din punct de vedere economic, astfel încât investițiile către Sectorul 4 vor fi majore”, a declarat Băluță.

Primarul de la Mall „Grand Arena” își bazează optimismul pe faptul că, spre exemplu, mari investitori din sector, cei care construiesc primele clădiri de birouri din această parte a Bucureștiului, și-au continuat investiția de 60-70 de milioane de euro, chiar și în timpul pandemiei.

„Asta înseamnă că încrederea pe care o au în mediul creat aici, în Sectorul 4, este una extrem de crescută”, crede Băluță.

Edilul mai spune că investițiile publice ale Sectorului 4 nu se bazează pe bugetul local, care este cel mai mic din București, raportat la populația sectorului, ci pe atragerea de fonduri europene.

Până în prezent, Sectorul 4 a reușit să atragă fonduri europene de 100 de milioane de euro și are depuse proiecte în valoare de 500 de milioane de euro, a declarat Băluță.

„Nivelul de dezvoltare al Sectorului 4 va crește exponențial, așa cum s-a întâmplat și până în acest moment”, a mai spus Edilul de la Mall „Grand Arena”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul webinar-ului cu tema smart city, organist de către Asociația Română pentru Smart City.

3 COMENTARII

  1. Într-adevăr, de la an la an vin tot mai mulți investitori în sectorul 4 și asta pentru că s-a creat infrastructura necesară.

  2. Este o echipă valoroasă la Investiții, în administrația locală a sectorului, care a reușit să atragă fonduri europene inclusiv pentru noua stație de metrou de pe centură .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.