Sărbătorim online și offline Ziua Copilului. Iată lista evenimentelor din București
Articol de andreiabarsanbfm, 29 mai 2020, 16:36 / actualizat: 30 mai 2020, 14:58
Ziua Internaţională a Copilului va fi sărbătorită online și offline, anul acesta. Dar petrecerea ține cel puțin 3 zile, ca în povești. Unii organizatori s-au gândit să dea startul chiar pe 30 mai, alții o vor continua după 1 iunie.
Cert este că toată lumea s-a gândit să ofere cât mai multe activiăți celor mici și celor mari, deopotrivă.
Și există și un avantaj, de evenimentele din mediul virtual se pot bucura toți copiii, din toate colțurile țării și ale lumii. Dar e important ca după orele petrecute în fața unui ecran, să ieșim și în natură, să respirăm aer curat și să facem mișcare.
Teatrul „Ion Creangă”, Teatrul Odeon, Teatrul Țăndărică și Opera Națională București sunt câteva dintre instituțiile care se ocupă de orele noastre petrecute în casă. Opera Comică pentru Copii și Asociația Go4fun au pregătit un program online, dar și activități în aer liber, iar Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îşi va redeschide porţile pentru public chiar pe 1 iunie.
Sub genericul „Spectacole de poveste găzduite de Teatrul Ion Creangă”, în perioada 30 mai – 1 iunie, pe pagina FB.com/TeatrulIonCreanga, vor fi transmise producţii realizate de teatre şi companii din diferite colţuri ale lumii: Rusia (Teatrul Ceh), Italia (Teatrul Principio Attivo), Argentina (Circul Mandragora), Romania (MiniReactor din Cluj-Napoca). Sunt spectacole prezentate la Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii, în edițiile 2015 – 2017.
Seria transmisiunilor va fi deschisă cu spectacolul „Baloane jucăuşe”, producţie a Teatrului Ceh din Rusia, care va putea fi văzut sâmbătă, de la ora 11,00. Duminică, de la ora 11,00, este programat spectacolul „Forme”, producţie MiniReactor din Cluj-Napoca.
Pe 1 iunie, de la ora 11,00, va putea fi urmărit „Circul Mandragora”, o producţie Circul Mandragora din Argentina. Spectacolul cuprinde numere muzicale cu instrumente neconvenţionale, acrobaţii în aer şi jonglerii inedite. De la ora 18:00, va fi prezentat spectacolul „Povestea unui om şi a umbrei sale”, producţie Teatrul Principio Attivo din Italia, un desen alb-negru, un film mut cu doi actori în carne şi oase, care interacţionează într-o cameră cu pereţi din cărămizi imaginare.
Toate înregistrările vor putea fi accesate timp de 24 de ore de la publicare.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Avem trei zile de joc și joacă, online, cu actorii Teatrului Odeon. Ei vor fi împreună cu noi, cei mici și cei mari, și ne vor oferi povești, spectacole de teatru – animate și muzicale, ghicitori și experiemente.
Îi vom întâlni pe pagina de Facebook, pe Instagram și pe contul de YouTube timp de trei zile de poveste, sâmbătă, duminică în două reprize, de la 10 și de la 18, și luni toată ziua.
1 iunie, se deschide de la 09:00 cu premiera online a primului episod din spectacolul de teatru de animație ”Sami într-o zi de vară” de Antoaneta Zaharia, cea care este și coordonatorul proiectului. Distribuția îi reunește pe: Meda Victor, Ruxandra Maniu, Nicoleta Lefter, Ioan Batinaș, Ionuț Kivu, Ioana Marcoiu, Ana Maria Moldovan, Anda Saltelechi, Madalina Ciotea, Simona Popescu. Desenele sunt realizate de actorul Marius Damian, iar editare video îi aparține actorului Ioan Batinaș.
De la 10 dimineața, la fiecare jumătate de oră (la fix și la și jumătate), până la ora 21:00, câte un actor din trupa teatrului vă invită să ghiciți ghicitoarea lui. Identitatea actorului nu va fi dezvăluită înainte.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, Opera Națională București a programat două spectacole.
Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, cât şi în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile doar în regim de live streaming. Pe 1 iunie, de la ora 18:30, copiii vor putea urmări înregistrarea spectacolului pentru copii „Motanul încălţat” de Cornel Trăilescu, în regia lui Gelu Colceag, filmare a reprezentaţie din februarie 2019.
Iar sărbătoarea continuă de-a lungul săptămânii, așa încât cei mici se vor bucura și de spectacolul de balet „Albă ca zăpada şi cei şapte pitici” de Cornel Trăilescu, în coregrafia lui Francisc Valkay, ce va fi difuzat joi, 4 iunie, de la aceeași oră.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Și Teatrul Țăndărică v-a pregătit un program special. În perioada 1 – 3 iunie 2020, fiecare spectacol este prefațat de un grupaj de știri, și urmat de o întâlnire live cu actorii și personajele din respectiva piesă.
Pe 1 iunie 2020, de la ora 10: se va difuza înregistrarea spectacolului ”Rățușca cea urâtă”, iar de la 18:00, ”Crăiasa zăpezii”. Marți dimineață avem întâlnire cu ”Păcală”, iar seara cu ”Scufița roșie”. Miercuri vor fi difuzate”Capra cu trei iezi” și ”Muzicanții din Bremen”.
De asemenea, dacă urmăriți zilnic programele online ale Teatrului Țăndărică, puteți câștiga multe premii substanțiale în urma unor tombole și concursuri care vor fi organizate tot pe pagina de Facebook.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Opera Comică pentru Copii te provoacă să parcurgi Traseul Madagascar în parcurile din capitală!
Dacă vă plimbați prin Parcul Național, Parcul Plumbuita, Parcul Morarilor, Parcul Titanii, Parcul Titan sau Parcul Al. Ioan Cuza cu siguranță veți răspunde la provocarea Operei Comice pentru Copii parcurgând cele 10 stații atractive ale traseului Madagascar. Dacă citiți cu atenție plăcuțele amplasate în aceste parcuri, veți afla o mulțime de lucruri educative, dar și cum puteți câștiga un abonament în aplicația Opera Copiilor.
De ziua copilului, pe 1 iunie, de la ora 11:00, în aplicația #OperaCopiilor (https://app.operacomica.ro/), va fi publicat unul dintre cele mai iubite spectacole ale Operei Comice pentru Copii! O aventură muzicală cu și pentru copii – Madagascar – A Musical Adventure JR., spectacol realizat de Jaqeline Bratu și Emil Pantelimon. Spectacolul va fi disponibil doar pe 1 iunie.
De asemenea, Opera Comică pentru Copii, va lansa un concurs cu premii extraordinare, în aplicația Opera Copiilor, în decursul acestui weekend.
Campania ALO, OPERA COPIILOR? se prelungește și pe weekend!
În timpul săptămânii (25 – 29 Mai), copiii pot dialoga cu personajele lor preferate în intervalul 16:00 – 20:00. În schimb, timp de trei zile (30 mai – 01 iunie), personajele vor răspunde la apeluri de dimineață până seara, între orele 10:00 – 20:00. Micii doritori, cu acordul părinților, pot apela numărul de telefon 0374.267.777, cu tarif normal.
În weekend (30 și 31 ma, de la ora 11:00 vor fi postate alte două spectacole. Înregistrările sunt disponibile în ziua premierei în regim gratuit, în intervalul orar 11:00 – 14:00, după care rămân doar în aplicația Opera Copiilor. Musicalul ”Carnavalul Animalelor”, în regia Elenei Morar este programat sâmbătă, iar duminică ”Petrică și Lupul”, un basm – simfonic, creație colectivă.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Parada Micilor Bicicliști se mută și ea online.
Va fi o ediție inedită, ce se va desfășura pe toată durata lunii iunie și îi va antrena pe micuții sportivi din întreaga țară.
Sunt așteptați nu doar bicicliști, ci și rolleri, skateri și trotinetiști, copii între 3- 18 ani. Și vor fi și premiați!
Începând din 1 iunie și până pe 27 iunie, postați pe pagina https://www.facebook.com/paradamicilorbiciclisti/ scurte înregistrări video cu activități sportive și de reciclare, desfășurate cu copiii, însoțite de hashtagul #PedalamSiReciclam. La finalul fiecărei săptămâni se vor oferi premii, prin tragere la sorți. Găsiți toate detaliile pe site-ul organizatorilor: www.go4fun.ro.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îşi va redeschide porţile pentru public chiar pe 1 iunie.
Accesul se va face controlat şi gradual, pe măsură ce persoanele care au terminat de vizitat părăsesc muzeul. Durata vizitei va fi limitată la maximum două ore.
Persoanele care intră trebuie să poarte obligatoriu mască și să-și dezinfecteze mâinile, accesul se va face doar după măsurarea temperaturii. Cei care refuză triajul epidemiologic nu vor putea intra în muzeu.
Programul ulterior de vizitare va fi de miercuri până duminică, între orele 11 şi 19, cu respectarea acelorași reguli.