Domnica Cîrciumaru (Director de Casting): ”Vor fi pași timizi, pentru că nimeni nu știe cum să se poziționeze”

Despre cum au trecut actorii prin perioada de lockdown, cum se va repoziționa industria cinematografică în noul context, de când se reiau filmările și ce înseamnă un casting, a aflat Alex Minculescu în #BeFm #DeDimineata de la Domnica Cîrciumaru, Director de Casting.

“Eu nu cred în pauze. Zoom-urile cu actorii au început din dorința de a le da un suport. Nu suntem o industrie atât de mare încât să existe concurență, zone de training foarte bine puse la punct. Sunt câteva școli, dar prea puține ca să absoarbă această industrie de filme. Și atunci trebuie să fie pregătiți pentru absolut orice! Emoțiile sunt foarte bune, că suntem oameni, dar ele trebuie să fie constructive. Să te joci cu ele. De aici pornesc și binele și încurcătura la casting. A fost o perioadă bună, actorii și-au luat notițe, au fost activi. M-am bucurat că nu au intrat în depresie. Dacă ești activ nu ai cum să cazi în depresie. Le-am zis: să fiți pro activi, să faceți lucruri, să nu vă opriți!”, a explicat Domnica Cîrciumaru.

Dacă vrei să afli ce au învățat actorii în live session-urile din lockdown, cum impactează noile reguli scenariile, cum se trece un casting,  ce serial românesc va rula în America, cum explică succesul serialului Casa del Papel, ce proiecte va avea în continuare, vezi VIDEO

Despre reluarea filmărilor, Directorul de Casting spune: ”Sunt multe directive pentru a ne da siguranța că nu se vor întâmpla lucruri nedorite. Cel mai probabil august va fi o lună plină. De atunci va porni în forță și cinematografia noastră și zona de seriale. Trebuie pus totul la punct. În Europa există niște cadre legislative care impun măsuri clare. De exemplu: nu există scene intime între actori, nu au voie să folosească minori, nu sunt cadre cu mai mult de 8- 10 actori. Din câte știu, și la noi se va aplica mare parte din masuri. Toate platformele au nevoie de content și sigur se vor adapta până la finele anului, să vadă cum se poziționează din 2021. Vor vedea ce se întâmplă anul acesta și, cumva, de la anul intrăm în normalitate. La internațional se știe clar și încearcă să adapteze totul. În România nu știu.”

”Noi am crescut foarte mult pe platformele de streaming. Se lucrează foarte mult și sunt multe seriale bune din Europa care sunt extrem de apreciate și peste ocean. Europa nu pune atât de mult accent pe staruri. Nu știu cum se vor poziționa în următorii ani cinematografia și filmele, dar știu sigur că serialele vor crește ca popularitate. În 2020 și 2021 vor fi figuri noi, proaspete în actorie. Vor fi pași timizi, pentru că nimeni nu știe cum să se poziționeze. E firesc. Continuările vor exista, dar probabil adaptate în consecință”, a mai punctat Domnica Cîrciumaru.

Vezi aici arhiva emisiunii ”BeFM de Dimineata!”

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.