Lecții la cort, în curtea școlii!

Foto: Agerpres/ Grigore Popescu

Din toamnă, orele de curs s-ar putea ține la cort, în curtea școlii. Este unul dintre scenariile pe care le ia în considerare Ministerul Educației.

Ministrul de resort, Monica Anisie, a explicat la B1 TV că atunci când toți copiii vor reveni în bănci, va fi imposibil de păstrat distanța. Mai mult, școlile nu au suficient spațiu pentru ca numărul de elevi dintr-o clasă să poată fi micșorat.

O alta variantă pentru revenirea copiilor la școală este împarțirea elevilor în două grupe care să meargă, prin rotație, la cursuri. Astfel, grupa de elevi care va rămâne acasă va face cursuri online.

„Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educaţiei, printre care şi acesta (n.r. – al venirii elevilor prin rotaţie la şcoală,în timp ce alţii participă la lecţii online), iar în această perioadă vom analiza şi alte propuneri, dar ne vom uita şi la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că şi acolo s-au confruntat cu aceeaşi situaţie cu care ne confruntăm şi noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii. Să ştiţi că sunt state în care au fost găsite soluţii, în care au fost aduse în curtea şcolii containere sau corturi, în aşa fel încât să se realizeze această distanţare fizică.Vom analiza şi noi în cadrul ministerului şi să sperăm, totuşi, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.