Evoluția epidemiei de coronavirus în România!

AGERPRES/ EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut ușor în cursul săptamânii trecute față de perioada anterioară, potrivit datelor centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Dintre cele peste 1.200 de cazuri, aproape jumătate s-au înregistrat în Bucuresti și în județele Suceava, Brașov, Vrancea și Iași.

În Caraș-Severin nu a mai fost confirmată nicio nouă îmbolnavire în ultimele 14 zile.

În urma unei analize realizate de INSP asupra cazurilor fatale de infecție cu noul coronavirus, a rezultat că bolile cardiovasculare au reprezentat cel mai mare risc pentru pacienți, mult mai ridicat decât alte afecțiuni cronice pe care le aveau frecvent cei care au decedat: boli renale, diabet, cancer, boli pulmonare sau hepatice. De asemenea bărbații sunt indicați cu risc mai mare de deces în caz de COVID-19.

Numarul deceselor asociate COVID-19 a ajuns în aceasta seară la 1.354, după ce alte nouă au fost anunțate de autoritățile medicale din România. În total, de la începutul epidemiei, în România s-au înregistrat 20.749 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 145 de noi cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore. În prezent, 152 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.