Cinema, Muzică, Operă şi Balet, evenimente online de astăzi, 11 iunie

CINEMA

* Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Filmului European (FFE) vă propune astăzi încă un scurtmetraj din secţiunea Cinem@casa pe site-ul său: „Jurnal cu mama” de şi cu Vlad Popa, alături de care mai apar: Ada Maria Popa, Flavius Barbu-Dinulescu, Ilinca Barbu-Dinulescu, Teodora Fălămaş.

* Pe lângă filmul documentar câştigător al premiului Emmy „Colorblind: Rethinking Race” realizat în 2012 de Barbara E. Allen, care examinează rasismul instituţional din America în sănătate, bunăstare, educaţi şi sistemul justiţiar, ce poate fi vizionat gratuit, însă fără subtitrare, Cinema Arta din Cluj-Napoca postează astăzi, între orele 19:00 -24:00, pe platforma Eventbook, thrillerul dramatic „Les Missérables / Mizerabilii”, premiat la Cannes şi nominalizat la Oscar, cu care cineastul francez de culoare Ladj Ly debutează în lungmetraj. Inspirat din revoltele anului 2005 din Paris, declanşate de moartea a doi tineri în timpul unui raid al forţelor de ordine, acest film-protest prezintă o perspectivă provocatoare a sărăciei şi violenţelor de la periferia Parisului, acţiunea fiind plasată în cartierul Montfermeil, suburbia muncitorească în care se desfăşoară şi povestea prezentată de Victor Hugo în romanul său „Mizerabilii”,  dar care este şi locul în care Ladj Ly a crescut şi sursă de inspiraţie în carieră.

MUZICĂ

* Pe pagina de Facebook a Accademia di Romania in Roma, de la ora 16:00, în cadrul proiectului Muzicieni români la Roma, Ghenadie Rotaru interpretează la acordeon, piesa “Flight beyond the time” de Petri Makkonen.

* Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct, de la ora 19:00, de la Sala Radio un Concert roz, fără public, prin care continuă seria dedicată muzicii de jazz Alone Together Jazz Series.  Behind Social Bars se intitulează concertul de astă-seară dat de membri ai Big Band-ului Radio România – Sebastian Burneci, Florian Radu, George Natsis, Liviu Negru, Laurenţiu Zmău – şi Adrian Flautistu ca invitat. Prezintă Cristian Marica.

* Filarmonica „George Enescu“ transmite, de la ora 19:00, în cadrul stagiunii online pe site-ul, pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale sale înregistrarea concertului susţinut de Orchestra sa simfonică pe 16 noiembrie 2018 la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Alexander Walker, având în program: Concertul nr. 1, în mi, pentru pian şi orchestră, de Frédéric Chopin – solist Lucas Krupinski şi Simfonia nr. 3 de Karol Szymanowski – solist tenorul Tomasz Zagórski. Cu participarea Corului Filarmonicii „George Enescu“. Înregistrarea acestui concert organizat colaborare cu Institutul Polonez şi Ambasada Republicii Polone la București, fiind dedicat aniversării Centenarului Independenţei Poloniei, poate fi accesată gratuit timp de 48 de ore.

* Filarmonica de Stat Sibiu transmite live din Sala Thalia, tot de la ora 19:00, pe site-ul instituţiei şi pe pagina sa de Facebook, în cadrul Stagiuni Online un concert fără public în cadrul căruia violonistul Ilia Rusnac va interpreta în premieră mondială, alături de alţi trei colegi, compoziţia proprie intitulată „Infinit”. Programul mai cuprinde: „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi cu Ilia Rusnac, Mihai Andriţcu, Tiberiu Maniu, Adrian Adam şi solistul Ionuţ Bugnar; lucrările „Saeta” şi „Canaries” semnate de Elliot Carter şi cântate de percuţionistul Andrei Marcovici, precum şi Divertismentul nr. 5 de W. A. Mozart, în interpretarea trio-ului de oboi format din Lucia Dobri, Popa Romanino şi Oana Avram.

* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate: Cvintetul cu pian nr. 2 în la de Julius Röntgen, Baladă şi joc de György Ligeti şi Cvintetul pentru corzi nr. 3 în Mi bemol de Antonín Dvořák.

* Doar astăzi, pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ este postată înregistrarea concertului susţinut la Ateneul Român de Orchestra Barocă din Freiburg şi Zürcher Sing-Akademie sub bagheta dirijorului René Jacobs, având în program Missa Solemnis în Re de Ludwig van Beethoven. Solişti: Polina Pastirchack – soprană, Sophie Harmsen – alto, Nikolaus Pfannkuch – tenor, Johannes Weisser – bas.

OPERĂ ŞI BALET

* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, deseară au loc două evenimente:

– de la ora 18:00 puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 29 noiembrie 2017 cu opera „Ariadne auf Naxos” de Richard Strauss cu un  libret de Hugo von Hofmannsthal. Cu: Peter Matic, Markus Eiche, Rachel Frenkel, Lise Davidsen, Stephen Gould, Thomas Ebenstein, Marcus Pelz, Erin Morley. Dirijor: Peter Schneider;

– de la ora 21:30, este transmis live un recital susţinut de bas-baritonul Tomasz Konieczny, acompaniat la pian de Lech Napierala.

* Opera Naţională Bucureşti transmite, de la ora 18:30, pe site-ul său şi pe pagina de Facebook a instituţiei, înregistrarea reprezentaţiei din 13 mai 2018 cu baletul „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P. I. Ceaikovski. Regia şi coregrafia: Vasily Medvedev şi Stanislav Fečo. Cu: Mihaela Soare, Robert Enache, Lorena Negrea, Vlad Toader, Antonel Oprescu, Monica Petrică, Vicenţiu Popescu. Dirijor: Ciprian Teodoraşcu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.