Muzică şi Operă, evenimente online de astăzi, 12 iunie

MUZICĂ

* Sub noul generic Un virus numit OPERĂ, Luminiţa Arvunescu, realizatoare de emisiuni muzicale, şi Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, continuă proiectul de succes Opera FANtastica online pe pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale Asociaţiei, cât şi pe pagina de Facebook a postului de Radio. Invitatul de astăzi, de la ora 18:00, este soprana Aurelia Florian (Braşov).

* În cadrul seriei de concerte #Şase cu prietenii, difuzate live online de Mike Godoroja & Blue Spirit pe pagina de Facebook şi canalul de YouTube ale sale de la ora 20:00 puteţi participa la un eveniment unicat, cu o nouă poveste, cu muzică aleasă, în care se vor auzi chitare, voci şi gânduri, iar publicul va fi nu doar spectator, ci parte a poveştii.

* Concertul în aer liber Pop Songs in Jazz Vision organizat de Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti, tot de la ora 20:00, în Parcul Municipal Ploieşti Vest, va putea fi urmărit live, pe pagina de Facebook şi pe platforma, aici: Virtual Concert Hall ale instituţiei.

* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate: Uvertură de Johann Sigismund Kusser din colecţia „Composition de musique suivant la méthode françoise”; „Hodie Christus natus est” de Jan Pieterszoon Sweelinck; Aria „Ombra mai fù” din opera “Xerxes” de Georg Friedrich Händel; Sonata în Fa de Johann Christoph Pezel; Studiu-capriciu pentru 2 viori în sol, op. 18, nr. 1 de Henryk Wieniawski şi Cvintet pentru corzi nr. 2 în Sol de Johannes Brahms.

* De astăzi, până pe 15 iunie, pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ este postată înregistrarea concertului susţinut la Ateneul Român pe 8 septembrie 2019 de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Viena ORF sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, având în program: „The Waste Land” de  Richard Dünser, Concertul nr. 5 pentru pian şi orchestră în Mi bemol de Ludwig van Beethoven – solistă Elisabeth Leonskaja, Suita nr. 3 pentru orchestră în Re de George Enescu major – Săteasca şi Bolero de Ravel.

* Filarmonica „George Enescu“ prezintă şi astăzi, pe site-ul, pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale sale, înregistrarea concertului de Orchestra sa simfonică pe 16 noiembrie 2018 la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Alexander Walker, având în program: Concertul nr. 1, în mi, pentru pian şi orchestră, de Frédéric Chopin – solist Lucas Krupinski şi Simfonia nr. 3 de Karol Szymanowski – solist tenorul Tomasz Zagórski. Cu participarea Corului Filarmonicii „George Enescu“.

OPERĂ

* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, deseară au loc două evenimente:

– de la ora 18:00 puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 5 octombrie 2013 cu opera „La fanciulla del West”de Giacomo Puccini, pusă în scenă de Marco Arturo Marelli, cu: Nina Stemme, Tomasz Konieczny, Jonas Kaufmann, Norbert Ernst, Paolo Rumetz, Boaz Daniel, Michael Roider, Hans Peter Kammerer. Dirijor: Franz Welser-Moest;

– de la ora 21:30, The Ensemble prezintă live: belcanto „Una furtiva lagrima”.

* Până pe 14 iunie, Opera Naţională din Paris difuzează pe site-ul ei, opera „La Bohème” de Giacomo Puccini, pusă în scenă de Gustavo Dudamel, cu: Nicole Car, Atalla Ayan, Alessio Arduini, Aida Garifullina, Artur Ruciński, Roberto Tagliavini. Dirijor: Claus Guth.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.