Biletul de trimitere nu este necesar până pe 30 septembrie pentru serviciile medicale oferite în ambulatoriul de specialitate

Biletul de trimitere nu este necesar până pe 30 septembrie pentru serviciile medicale oferite în ambulatoriul de specialitate, reamintesc președinții Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov, doctor Sandra Alexiu și al Patronatului Medicilor de Familie din București și Ilfov, doctor Gheorghe Alexandrescu.
De asemenea, în vederea prevenirii contaminării cu noul coronavirus este important ca asistența medicală prespitalicească(ambulatoriu și medicină de familie) să nu supraaglomereze spitalele cu trimiteri nejustificate.
Într-o postare pe o rețea de socializare, doctor Sandra Alexiu precizează că una dintre cele mai grave probleme ale sistemului de sănătate este lipsa de comunicare cronică între profesioniștii din sănătate.
Casele de asigurări și DSP informează sporadic medicii și numai cu subiectele pe care le consideră necesare. Poate de aceea colegii noștri din sistem nu au aflat incă o informație esențială și au reînceput să pună pacienții pe drumuri, a mai menționat doctor Sandra Alexiu.
Totodată, Patronatul Medicilor de Familie București-Ilfov a făcut o adresă de informare către toate unitățile sanitare și casele de asigurări din București, Ilfov și OPSNAJ

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.