Păsări flamingo apărute în Delta Dunării

Arhiva

Administraţia Deltei a semnalat, pe propria pagină de facebook, prezenţa a zece exemplare de flamingo în rezervaţie, grupul cel mai numeros din această specie observat în România în ultimul secol.

Exemplarele de flamingo au fost văzute la finele săptămânii trecute, în zona Meleaua Sacalin. Prezenta acestora a fost de scurtă durată si nu au putut fi monitorizati.

Administraţia Deltei menţionează că specia cuibăritoare în bazinul mediteranean are coloniile cele mai apropiate în Grecia, Turcia sau Muntenegru. „În România, flamingo apare foarte rar, în special în sud-estul ţării, în numere mici, iar prima semnalare aici fiind în anul 1900 (Dombrowsky). Acesta este grupul cu cel mare număr de indivizi de flamingo observaţi în România în ultimul secol”, se specifică în anunţul Administraţiei Deltei.

In anul 2020 au mai fost facute semnalari ale unor specii rare de pasari pentru Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Astfel in luna martie au fost semnalate exemplare de Cocor pitic (Grus virgo) in zona de nord a rezervatiei si in zona ucraineana a Deltei Dunarii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.