Contracte de închiriere mai mici cu 30%, pentru operatorii de plaje

Foto: Agerpres

Administrația Națională „Apele Române”, a trimis către Ministerul Finanțelor Publice o propunere de act normativ, cu scopul de a sprijini operatorii de plaje care au încheiat deja contracte de închiriere cu Administrația Națională „Apele Române”, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

„Prin actul normativ aprobat astăzi în ședința de guvern, titularii contractelor de închiriere la Marea Neagră sunt scutiți de la plata sumei datorate cu titlu de chirie. Această sumă reprezintă o reducere cu 30% din contravaloarea contractelor de închiriere pentru anul 2020. În mod evident, aceste sume nu vor mai fi incluse la plata datoriilor scadente”, a declarat Ervin Molnar, directorul general al Administrației Națională „Apele Române”

Propunerea legislativă vine în sprijinul operatorilor economici, care au încheiat deja contracte de închiriere a plajelor cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral. Noul act normativ, ține astfel cont de asemenea şi de faptul că activitățile aferente sezonului estival 2020 nu se desfășoară la capacitate normală, datorită măsurilor de protecție stabilite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
„Propunerea noastră își dorește să fie o compensare a pierderilor financiare pe care operatorii de plaje le au sau le-ar putea avea în acest sezon estival” a mai precizat directorul general al Administrației Națională „Apele Române”, după ședința de guvern.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.