Cod galben de ploi, descărcări electrice şi vânt în România!

Foto: Adriana Baciu

Cod galben de ploi, descărcări electrice şi vânt în întreaga ţară, pe parcursul zilei de miercuri şi până joi dimineaţa, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform prognozei, până joi, la ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 l/mp şi, pe arii restrânse, 40 – 60 l/mp.

ANM precizează că instabilitatea atmosferică se va menţine la un grad accentuat în cea mai mare parte a ţării, pe tot parcursul acestei săptămâni.

În ultimele 24 de ore, din cauza vremii, pompierii au intervenit, în 53 de localităţi din 23 de județe pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente și vântul puternic, informează IGSU.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

În București, au fost înregistrate situații izolate în care a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru degajarea a doi copaci și evacuarea apei dintr-o parcare și trei curţi.

Începând cu ora 06:00 până în prezent, ISU B-IF a fost solicitat in 11 situații (5 ăn București și 6 în Ilfov) pentru extragerea apei acumulate în subsolul locuințelor sau pe carosabil.

O situație dificilă este înregistrată în prezent, pe Șoseaua București -Târgoviște, unde se intervine cu o motopompa pentru extragerea unei mari cantități de apă acumulată în pasajul rutier.

Alte cazuri gestionate sunt în București: str. Lonea, str. Rândunelelor, str. Redea.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.