Luni se redeschid creşele din Sectorul 1

Toate cele cinci creşe aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 se redeschid pentru copii, începând de luni, 22 iunie.

Este vorba despre Centrul Româno-Danez pentru Educaţie Integrată (Bulevardul Mareşal Averescu nr. 17), Complexul Social de Servicii Vrancei (Strada Vrancei nr. 9A), Complexul Social de Servicii Sfântul Nicolae (Strada Dobrogeanu Gherea nr. 74), Complexul Social de Servicii Sfântul Andrei (Strada Cosmeşti nr. 15) şi Complexul de Servicii Sociale Jiului (Strada Pajurei nr. 2C).

Numărul de locuri a scăzut la 512, urmare a măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

Care este procedura de înscriere şi cine are prioritate?

Părinţii care doresc să-şi înscrie micuţii la creşă trebuie să transmită, până vineri, 19 iunie 2020, o cerere în acest sens, pe adresa de e-mail: prevenireabandon@dgaspc-sectorul1.ro sau să o depună la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, Bulevardul Mareşal Averescu nr. 17, însoţită de adeverinţe de la locul de muncă. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 021.223.41.95.

Pentru respectarea ORDINULUI pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, Primăria Sectorului 1 poate pune la dispoziţia părinţilor doar 80% din totalul locurilor la creşă, adică 512 locuri dintr-un total de 640 în cele cinci creşe pe care le administrează.

În situaţia în care sunt înregistrate peste 80% cereri de revenire din capacitatea unui centru, sunt stabilite criterii de eligibilitate ale copiilor care vor beneficia de servicii la reluarea activităţii la centrele de zi de tip creşă, pe perioada vacanţei de vară 2020.

Sunt eligibili copiii, cu domiciliul legal în sectorul 1, care au fost declaraţi admişi în anul şcolar 2019/2020 şi care au frecventat creşele până la suspendarea activităţii în luna martie 2020. Au prioritate la înscriere următoarele categorii de copii:

– copiii proveniţi din familii monoparentale, al căror părinte are loc de muncă stabil şi este necesară prezenţa acestuia zilnică la serviciu;
– copiii proveniţi din familii ai căror părinţi au loc de muncă stabil şi este necesară prezenţa zilnică la serviciu;
– cazurile sociale;
– copiii gemeni, tripleţi, fraţii, ai căror părinţi au loc de muncă stabil şi este necesară prezenţa zilnică la serviciu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.