Serena Williams a confirmat participarea la US Open!

Jucătoarea americană de tenis este prima vedetă care si-a anuntat participarea la turneul de Mare Şlem de la New York.

„Aştept cu nerăbdare să joc la US Open 2020. Cred că Federaţia americană va face o treabă bună pentru a se asigura că toată lumea va fi în siguranţă. Este o nebunie. Sunt încântată”, a precizat, într-un mesaj video, campioana din Statele Unite, care va încerca să câştige, între 31 august şi 13 septembrie, al şaptelea său trofeu la Flushing Meadows.

Marţi, guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a dat undă verde Federaţiei americane de tenis (USTA) pentru organizarea turneului, mult timp ameninţat de pandemie.

Prezenţa Serenei Williams reprezintă o susţinere puternică pentru USTA, care şi-a văzut proiectul contestat de mai mulţi jucători, între care starurile Novak Djokovic şi Rafael Nadal.

Djokovic, actualul număr unu mondial, a calificat drept „extreme” directivele sanitare şi de securitate propuse iniţial, în timp ce Nadal a estimat că nicio competiţie nu ar trebui reluată „cât timp situaţia nu este în totalitate sigură”.

Conform noului protocol prevăzut, jucătorii vor fi testaţi pentru Covid-19 înaintea plecării lor la New York, unde se va derula şi turneul Masters 1.000 ATP mutat de la Cincinnati (22-30 august), urmând să fie supuşi apoi altor teste la sosirea lor şi pe tot parcursul sejurului în metropola americană, o dată sau de două ori pe săptămână.

„Nu vom putea împiedica în totalitate o persoană să contracteze maladia, însă vom putea împiedica o epidemie majoră”, a declarat dr. Brian Hainline, preşedintele grupului de consiliere medicală al USTA.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.