Marian Ionescu (Direcția 5): ”E importantă interacțiunea oamenilor”

Independent de #pandemie, de #lockdown, Direcția 5 a continuat să creeze. Cum a reușit trupa să treacă peste greutățile venite odată cu apariția virusului, cum au lucrat la noul album și care le sunt planurile, a povestit Marian Ionescu, liderul trupei, în #BeFm #DeDimineata și live pe Facebook-ul București Fm via Skype.

“«Tu ești» este un cântec nou de pe următorul nostru album, pe care îl vom lansa pe data de 9 noiembrie, și a treia piesă de pe acest album pe care îl promovăm”, a spus Marian Ionescu.

Despre perioada de #lockdown, artistul a povestit: ”O vreme am stat acasă, mai apoi, când regulile au permis, am mers la repetiție. Nu a fost cea mai favorabilă perioadă. Am suferit că am întrerupt turneul început în decembrie. Am reprogramat o groază de concerte și am pierdut un pic din elanul pe care îl aveam, dar nu și din cel creator. Am reluat cumva: am avut un concert pe internet pe 8 mai și acum ne pregătim pentru un turneu în aer liber. Primul concert va fi pe 15 iulie, la Timișoara. Va fi un turneu de 14 concerte în perioada 15 iulie – 15 august. E importantă interacțiunea oamenilor: să îi simți cât mai aproape, să le înțelegi reacțiile, să vezi dacă ce faci tu pe scenă are raspuns în ceea ce simt ei…”

Dacă vrei să afli detalii despre concertele trupei Direcția 5, de ce își dorește Marian ca fiul lui să studieze pianul, cum comentează viitorul muzicii în Romania, vezi VIDEO!

Marian Ionescu a punctat: ”Din partea autorităților nu am văzut niciun fel de sprijin. Sunt mulți artiști independenți care au rămas fără venituri. Artiștii sunt obișnuiți să se susțină singuri. Ar fi fost foarte binevenită o mână de ajutor din partea celor care se ocupă de cultură. Țara asta nu a știut cum să aibă grijă de artiști. E ceva de care oamenii care guvernează se pot lipsi oricând. Din punctul în care suntem și cum văd eu viitorul, cred că partea asta care ține de cultură devine extrem de instabilă economic. Dacă îți îndrepți copilul în zona asta, trebuie să știi că pleacă într-o mare aventură. Trăiești în multă nesiguranță. Este valabil pentru ceea ce este în jurul meu. Cu judecata asta fac aceste aprecieri.”

Vezi aici arhiva emisiunii ”BeFM de Dimineata!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.