Fără inundații pe străzi în Sectorul 4!

Ieri după-amiază a plouat, din nou torențial, așa cum de multe ori se întâmplă, în luna iunie, în București.
Tot ca deobicei, când plouă torențial, canalizarea nu poate face față, nu poate prelua șuvoaiele de ape pluviale și există anumite zone în care, în mod tradițional s-ar putea spune, se formează adevărate „lacuri de acumulare”, care îngreunează chiar și traficul rutier, darămite pe cel pietonal.

Sectorul 4 nu duce nici el lipsă de asemenea puncte nevralgice, unde orice ploaie mai puternică produce acumulări atât de însemnate de apă încât uneori și mașinile rămân în mijlocul lacului, fiindcă li se udă bujiile.
Sau, mai bine zis, Sectorul 4 nu ducea lipsă de asemenea zone. Edilul Daniel Băluță susține că „lacurile de acumulare” ar fi pe punctul de a deveni doar o amintire…
Astfel, unul dintre punctele „tradiționale” unde se formau acumulări de ape pluviale, Bulevardul Tineretului, a suferit o ameliorare foarte importantă, astfel încât nu mai există inundațiile de până acum. Și Șoseaua Berceni a fost modernizată și are, acum, un sistem de colectare a apelor pluviale și nu se mai inundă nici ea ca în trecut, spune primarul de la „Grand Arena”.

Au mai rămas de rezolvat, împreună cu Apa Nova și Primăria Municipiului București (PMB) alte două puncte importante – Bulevardul Metalurgiei și Strada Poștalionului.
Cât despre Metalurgiei, PMB a demarat deja o investiție pentru realizarea casetei de colectare a apelor pluviale de la Cheile Turzii.
Primăria Sectorului 4 a demarat realizarea unei stații de pompare, pe Strada Poștalionului, care vine în completarea investiției PMB.
„Sperăm ca, în maximum 18 luni, investițiile comune ale PMB și Primăriei Sectorului 4 să rezolve aceste zone critice pe care Sectorul 4 le are”, a declarat Daniel Băluță pentru București FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.