Daniel Băluță: „Subdezvoltarea și sărăcia duceau la criminalitate, în Sectorul 4! Odată cu dezvoltarea, siguranța a venit firesc”

Conform cifrelor privind evoluția infracționalității în intervalul 2015-2019, publicate recent de către Poliția Capitalei, Sectorul 4 continuă să se mențină în topul celor mai sigure comunități locale din București.
Asfel, conform cifrelor oficiale, în timp ce, în toate celelalte sectoare, coeficienții de criminalitate au crescut în perioada analizată, acești indici au scăzut în sectorul 4, cu peste 17%.

Situația ar putea părea paradoxală având în vedere faptul că în acest sector își are „sediul” unul dintre cele mai importante, puternice și violente clanuri bucureștene – „Sportivii”. În decursul anilor, aceștia ne obișnuiseră cu diverse isprăvi, mergând până la confruntări în plină stradă.

Primarul Daniel Băluță a declarat pentru București FM că: „Nu este deloc surprinzător că sectorul 4 este cel mai sigur loc din București, astăzi”.

Acest nivel ridicat de siguranță publică ar fi fost atins printr-un efort comun al Poliției Naționale și al celei Locale din Sectorul 4. „Avem, doar pe timpul nopții, în jur de 25 de mașini de patrulare ale Poliției Locale. Am dublat efectivele Poliției Locale”, explică Edilul de la „Grand Arena”.

De aceea, Sectorul 4 s-a schimbat fundamental. Nu mai sunt „scandaluri”, nu mai sunt activități infracționale cu care, în trecut, cetățenii se obișnuiseră, spune Daniel Băluță.

El crede, însă, că activitatea grupurilor infracționale a fost grav afectată de dezvoltarea din ultimii ani a Sectorului 4. Astfel, un punct nodal al Sectorului dar și al infracționalității, în trecut – Piața Sudului, a fost reconstruit din temelii, iar un alt punct important – Piața Progresul a suferit și el o modificare fundamentală.

„Subedzvoltarea și sărăcia generau infracționalitate. Grație acestor eforturi de dezvoltare ale Sectorului 4, a venit și siguranța, ca un lucru firesc”, a declarat Daniel Băluță pentru București FM.

Existența grupărilor infracționale ar fi, astăzi mai mult o legendă decât o realitate, crede primarul Sectorului 4. „Realitatea este că, astăzi, discutăm despre o dezvoltare accelerată a Sectorului 4, despre o creștere a bunăstării locuitorilor săi. Este suficient să vedem care este prețul unei unități locative sau a fiecărui centimetru de pământ din Sectorul 4, pentru a constata că, odată cu apariția dezvoltării, într-o comunitate, activitatea infracțională se reduce exponențial”, spune Daniel Băluță.

Dar edilul de la „Grand Arena” are planuri mari. El vrea să reducă și mai mult infracționalitatea din Sectorul 4.

„Obiectivul pe care îl avem este să scădem, în continuare, acești indicatori ai infracționalității. Începând cu anul viitor, avem un program amplu de monitorizare a Sectorului 4 cu un sistem IQ-View, care ne va ajuta să trăim într-un loc și mai sigur decât în acest moment”, a declarat Băluță.

Edilul spune că le garantează cetățenilor că, în viitor, nici un fel de activități ale unor grupuri infracționale nu se vor mai putea manifesta în Sectorul 4.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.