Peste zece grădiniţe din Sectorul 1 îşi redeschid porţile pe perioada vacanţei de vară

Sursa foto: Mircea Apostolescu

825 de preşcolari din Sectorul 1 pot beneficia de programul ‘Grădiniţa de vacanţă’.

Începând cu data de 1 iulie 2020, peste 10 sedii ale unor grădiniţe de stat din Sectorul 1 îşi redeschid porţile pentru preşcolari. Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de astăzi proiectul educaţional ‘Grădiniţa de vacanţă’ care se va derula în perioada 01 iulie – 30 august, în fiecare zi de luni până vineri.

Unităţile de învăţământ preşcolar din Sectorul 1 deschise în această vară sunt următoarele:

– Grădiniţa ‘Steaua’: Strada Ion Inculeţ nr. 5-7;

– Grădiniţa nr. 222 cu două locaţii: Strada Arad nr. 38 şi Strada Elena Pleşoianu nr. 4;

– Grădiniţa nr. 116: Strada Mendeleev nr. 27;

– Grădiniţa nr. 46: Strada Marmurei nr. 13-15;

– Grădiniţa nr. 251 cu două locaţii: Strada Miercani nr. 89 şi Strada Venezuela nr. 11;

– Grădiniţa nr. 206 cu trei locaţii: Strada Witting nr. 15, Strada Disescu nr. 37 şi Strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 156.

Având în vedere faptul că programul ‘Grădiniţa de vacanţă’ poate fi implementat pentru un număr limitat de locuri, conducerea unităţilor de învăţământ incluse în program poate stabili, dacă este cazul, criterii specifice, cum ar fi înscrierea cu prioritate a preşcolarilor care provin din familii defavorizate (monoparentale, cu situaţie materială precară etc.).

Pe toată perioadă derulării programului ‘Grădiniţa de vacanţă’, copiii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. În timpul vacanţei de vară preşcolarii vor participa la activităţi extra-curriculare şi extraşcolare diverse: muzică, pictură, teatru, cercuri de creaţie, iniţiere în lucrul cu calculatorul etc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.