Cinema, Muzică, Operă şi alte evenimente online de astăzi, 25 iunie

CINEMA

* Cinema Arta din Cluj-Napoca postează astăzi, între orele 19:00 – 24:00, pe platforma Eventbook, „Min lilla syster / Slăbănoaga de soră-mea”, dramă realizată de Sanna Lenken în care Rebecka Josephson o interpretează pe Stella, o adolescentă care descoperă că sora mai mare şi modelul ei în viaţă, Katja, jucată de  Amy Deasismont, ascunde o tulburare de alimentaţie, o boală care ameninţă să le destrame familia. O poveste despre gelozie, iubire şi trădare, spusă însă cu căldură, profunzime şi într-un ton comic.

* KineDok România vă oferă posibilitatea să urmăriţi, de la ora 20:30 o discuţie live pe pagina sa de Facebook cu László Józsa, producătorul filmului „Ghetto Balboa”, regizat de Arpad Bogdan, ce poate fi vizionat până atunci gratuit pe site-ul KineDok, folosind voucherul KineDok_2020. Acest documentar are ca personaje principale pe Zoli Szabó, tânără speranţă a box-ului provenind dintr-o familie săracă din ghetourile infame ale Budapestei, şi antrenorul lui, Misi Sipos, un fost membru al mafiei de cartier care, după ce a fost rănit aproape mortal într-un conflict sângeros cu un clan rival, a decis să-şi schimbe viaţa şi să ajute tinerii din familii defavorizate să stea departe de infracţiuni prin înfiinţarea unui club de box în comunitate.

MUZICĂ

* În a treia zi a Festivalului Muzicii Maghiare organizat de Institutul Balassi din Bucureşti pe pagina de Facebook a Institutului şi cea a Festivalului, de la ora 18:00, evoluează concurenţii: Andrian Harabaru – violoncel, Vlad Raţiu – contrabas, Alina Dragnea – voce şi Tudor Scripcariu – pian.

* Seria Qreator – Home Together Edition se încheie cu un recital memorabil al sopranei Angela Gheorghiu, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici, de la ora 18:30, pe pagina de Facebook a Qreator.

* Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct, inclusiv pe site-urile lor, de la ora 19:00, de la Sala Radio un Concert roz, fără public, prin care continuă Alone Together Jazz Series. Beauty of it All se intitulează concertul de astă-seară dat de membri ai Big Band-ului Radio România – Sebastian Burneci, Florian Radu, George Natsis, Liviu Negru, Laurenţiu Zmău şi Adrian Flautistu ca invitat. Prezintă Cristian Marica.

* Filarmonica „George Enescu“ transmite, de la ora 19:00, în cadrul stagiunii online pe site-ul, pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale sale înregistrarea concertului susţinut de Orchestra sa simfonică pe 23 noiembrie 2019 la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Christian Badea, în seria celor dedicate Centenarului României. În program: Poemul „Acteon“ de Alfred Alessandrescu, Poemul simfonic „Don Juan“ de Richard Strauss şi Concertul în Re pentru vioară şi orchestră, op. 77 de Johannes Brahms – solist Valeriy Sokolov, care a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional „George Enescu” în anul 2005. Înregistrarea poate fi accesată gratuit timp de 48 de ore.

* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate: Concertul pentru vioară în re de Antonio Vivaldi, Duet pentru violoncel şi contrabas în Re de Gioachino Rossini, Sonata pentru 2 viori în mi de Jean-Marie Leclair, Octet de Jean Françaix şi „Primavera porteña” din „Anotimpurile la Buenos Aires” de Astor Piazzolla.

* Până pe 27 iunie, pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ este postată înregistrarea concertului susţinut de Orchestra Regală Concertgebouw Amsterdam, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru, având în program Poemul simfonic „Don Quijote” de Richard Strauss – solişti Ken Hakii (violă) şi Truls Mork (violoncel) şi  Simfonia a III-a  – „Eroica” de Ludwig van Beethoven.

* Până pe 28 iunie, Opera Naţională din Paris difuzează pe site-ul ei Concertul liric excepţional suţinut pe 21 iunie 2016, cu ocazia Sărbătorii Muzicii, de Orchestra şi Corurile instituţiei şi soliştii Sondra Radvanovsky, Anita Rachvelishvili, Aleksandrs Antonenko. În program arii din „Carmen”, „La Force du destin”, „Le Trouvère”, „La Traviata”, „Aida”, „Nabucco”, „Tosca”, „Norma” şi alte opere. Dirijor: Philippe Jordan.

OPERĂ ŞI BALET

Pe site-ul Operei de Stat din Viena, deseară au loc două evenimente:

– de la ora 16:00 puteţi viziona Gala de balet Nurejew 2020;

– de la ora 21:30, este transmis live un recital susţinut de soprana Krassimira Stoyanova, acompaniată la pian de Ludmil Angelov.

ALTE EVENIMENTE

* De la ora 17:00, pe platforma EnjoyTV Romania este transmisă în direct cea de-a V-a ediţie a conferinţelor Round Table România din seria „Quo Vadis, Cultura?”, având tema „Ipostaze ale artistului român, dialog despre relansarea culturii”. La întrunirea moderată de muzicologul Valentina Sandu – Dediu vor lua parte: Andrei Tudor – dirijor şi compozitor, Iulian Mugurel Vrabete – chitară bas „Holograf”, Ştefan Gheorghiu – director executiv CREDIDAM – Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi.

* Librăria Humanitas organizează cel de-al şaptelea eveniment din seria: „Despre Dincolo”: Andrei Pleşu în dialog cu Gabriel Liiceanu, de la ora 19:30, pe pagina de Facebook şi pe canalul de YouTube ale editurii, urmat de o sesiune specială de autografe şi Q&A virtual.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.