Sectorul 4 devine smart!

Sursa foto: Victor Mihalache

Reprezentanții autorităților centrale și locale, și specialiștii vorbesc cu aprindere și cu multă elocință despre conceptul de Smart-City, care ar trebui să ne facă viața mai ușoară și mai plăcută în marile aglomerări urbane. De cele mai multe ori proiectele rămân la stadiul de discuții și promisiuni.

Câteodată se fac și pași în direcția cea bună, un exemplu în acest sens este colaborarea dintre Primăria Sectorului 4 și Waze.

O posibilă soluție de îmbunătățire a condițiilor de trafic din zona de sud a Bucureștiului, care, în ultimii ani, s-a aglomerat foarte mult.

Concret, Primăria Sectorului 4, prin Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, pune la dispoziția Waze toate informațiile privind lucrările de infrastructură pe care le derulează, prinvind noile sensuri unice și orice alte informații legate de trafic, astfel încât utilizatorii aplicației să fie informați în timp real.

De cealaltă parte, Waze le oferă autorităților locale datele pe care le colectează de la utilizatori cu privire la eventualele ambuteiaje în trafic. Aceste date sunt utilizate în analizele în urma cărora sunt planificate următoarele lucrări de infrastructură.

Primarul Daniel Băluță spune că, spre exemplu, pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu, în urma datelor primite de la Waze și a consultării cu cetățenii, a fost realizată o bretea către dreapta, a fost semaforizată intersecția, au fost îmbunătățite marcajele rutiere și semaforizarea unor intersecții.

„Această manieră de colaborare va continua, astfel încât, în perioada următoare, toate punctele de ambuteiaj din Sectorul 4 să fie atinse. Iar, dacă punctele de ambuteiaj nu sunt eliminate, măcar să identificam modalități de ameliorare”, a declarat Daniel Băluță pentru București FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.