Sistem digital pentru închirierea tarabelor, în Piața Progresul!

Foto: Mircea Apostolescu

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a declarat, astăzi, că a rezolvat problema corupției și pe cea a samsarilor din piețele pe care le are în administrare printr-un sistem digital de închiriere a tarabelor.

Sistemul funcționează deja în Piața Progresul.
Acesta permite închirierea tarabelor printr-o platformă digitală. Închirierea se poate face zilnic pentru ziua următoare și plata se face tot electronic. Producătorii se înscriu în sistemul electronic și, astfel, se poate verifica dacă ceea ce este înscris în Certificatul de producător se regăsește pe tarabă. Astfel au fost eliminați casierii și a fost eliminat și sistemul de rezervare a tarabelor pe termen lung, care era deseori cel puțin preferențial.
Se elimină, prin transparentizare, corupția și samsarii din piețele Sectorului 4.
„Acest sistem îl vom implementa la toate piețele din Sectorul 4, fiindcă numai așa putem încuraja producătorii”, a declarat Băluță.

Primarul de la „Grand Arena” a inaugurat astăzi Piața „Progresul”, după modernizarea acesteia. Modernizarea a durat opt luni și a costat două milioane de euro.
Piața dispune, acum, de o parcare cu o capacitate de 200 de locuri pe acoperiș și de sistem de climatizare, lifturi și scări rulante. Parcarea este gratuită, timp de 2 ore, pentru clienții pieței.

La parter, se află magazinele de brânzeturi, mezeluri, carne și pește, iar la etajul întâi se află tarabele cu legume și fructe.
Comercianții beneficiază de vestiare cu grupuri sanitare și dușuri, pe care au obligația de a le folosi.
După încetarea stării de alertă, Piața „Progresul” va deveni și un important pol de socializare, prin cafenelele și unitățile de alimentație publică ce se vor regăsi aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.