Şcoala online: Elevii vor primi, la cerere, un laptop sau o tabletă conectate la internet!

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Educaţiei trebuie să asigure elevilor sau cadrelor didactice, la cerere, un laptop sau o tabletă conectate la internet.

Actul normativ modifică şi completează articolul 70 şi articolul 94 alineatul (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

 „Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor si profesorilor infrastructura necesara, constând în dispozitive şi acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şolare de e-leaming şi a altor platforme educaţionale agreate”, este prevederea adăugată în legea promulgată de Iohannis.

Legea a fost adoptată în 23 iunie de Senat, for decizional, şi a fost trimisă președintelui la promulgare in 24 iunie.

20 de asociații și federații de elevi, studenți și părinți i-au cerut lui Iohannis să promulge legea care prevede asigurarea accesului la educație online pentru toți elevii și profesorii.

Legea nr. 327/2020 este o inițiativă legislativă prin care Executivul va putea să asigure accesul nemijlocit la educație online pentru toate categoriile de elevi și profesori, iar procesul de educație va putea continua independent de evoluția epidemiei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.