Cinema, Muzică, Operă şi Balet, evenimente, online şi offline, de astăzi, 8 iulie

CINEMA

* Până pe 9 iulie la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură din Bucureşti se desfăşoară Festivalul de film „Aripi”, la care pot participa doar câte 20 de spectatori în fiecare zi, de aceea este necesar să vă înscrieţi. Pentru astăzi înscrierea se face aici şi vă permite să urmăriţi producţiile:

– de la ora 16:30, „Livada roşie”, lungmetraj de ficţiune din Azerbaidjan cu subtitrare în engleză;

– de la ora 18:00, „Paradisul invizibil”, film documentar din Belarus cu subtitrare în engleză;

– de la ora 19:00, „Vino şi vezi”, lungmetraj de ficţiune din Rusia regizat de Elem Klimov, cu subtitrare în română.

* La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), de la ora 21:00, în cadrul programului Seara Filmului Românesc este prezentată drama „Arest” realizată de Andrei Cohn, cu Alexandru Papadopol şi Iulian Postelnicu, cel care a primit Premiul Gopo pentru rolul principal jucat în acest film, ce este un afront adus celor care au avut de suferit în temniţele comuniste întrucât acreditează teoria că majoritatea, dacă nu totalitatea românilor, au fost turnători la securitate. La finalul proiecţiei, regizorul filmului va fi prezent pentru o conversaţie cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan. Filmul îl puteţi viziona rezervându-vă locurile de aici, iar regulamentul de funcţionare îl găsiţi aici.

* Cinema Elvira Popescu prezintă, de la ora 21:00, în curtea Institutului Francez „Petit paysan”, dramă realizată în 2017 de Hubert Charuel, distinsă cu 3 Premii César cu: Swann Arlaud, Sara Giraudeau, Isabelle Candelier, Bouli Lanners, ce spune povestea unui fermier care, după ce una dintre vaci i se îmbolnăveşte, va face tot ce-i stă în putinţă pentru a salva restul turmei. Filmul îl puteţi viziona rezervându-vă locurile aici şi doar în condiţiile prezentate aici.

* Institutul Cervantes din Bucureşti, în parteneriat cu Ambasada Republicii Peru la Bucureşti, vă propune primele sale evenimente în aer liber: o serie de proiecţii de filme peruane, subtitrate în limba engleză, care vor rula, de astăzi până pe 22 iulie în EL PATIO, curtea interioară a Institutului (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38). Deseară, de la ora 21:30, acolo puteţi viziona „Deliciosa fruta seca / Fructe uscate delicioase”, dramă realizată de Ana Caridad Sanchez, cu: Claudia Dammert, Hugo Vasquez, Mauricio Fernandini. Accesul la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile (maximum 40), şi se obţine printr-un e-mail transmis către cultbuc@cervantes.es. Rezervarea devine valabilă numai dacă solicitantul a primit în scris o confirmare a disponibilităţii de locuri şi instrucţiuni privind accesul şi măsurile de protecţie.

* Cinema Arta din Cluj-Napoca postează de astăzi până pe 12 iulie, pe platforma Eventbook, 4 filme, dintre care unul este animaţia maghiară pentru copii „Lengemesék / Poveşti de pe malul lacului” de Zsolt Pálfi, celelalte trei fiind drame realizate de Pedro Almodóvar:

– „Dolor „Dolor y gloria / Durere şi glorie”, recent distinsă cu Premiul Gopo pentru cel mai bun film european, în care Salvador Mallo, un regizor aflat în declin fizic pentru a cărui interpretare Antonio Banderas a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun Actor la Cannes, are parte de un şir de regăsiri, unele în carne şi oase, altele în rememorările sal;

– „Julieta”, cel de-al 20-lea lungmetraj al cineastului spaniol, inspirat din trilogia „Runaway” scrisă de Alice Munro;

– „La piel que habito / Pielea în care trăiesc”, thriller dramatic din 2011, în care Antonio Banderas interpretează un eminent specialist în chirurgie plastică, doctorul Robert Ledgard, care, de când soţia i-a murit în incendiul unui accident, s-a ocupat de crearea unui nou tip de piele, artificială, rezistentă la arsuri, ce i-ar fi putut salva nevasta, şi pe care, lipsit de scrupule, îl testează pe un cobai uman, cu ajutorul credincioasei sale menajere.

Filmele pot fi vizionate 24 de ore din momentul achiziţiei biletului.

MUZICĂ

* Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct, de la ora 19:00, de la Sala Radio un Concert roz, fără public, prin care continuă seria dedicată muzicii lui Ludwig van Beethoven, de la a cărui naştere se împlinesc 250 de ani. Violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Josu de Solaun interpretează Sonatele nr. 3 op. 12 nr. 3 în Mi bemol şi nr. 4 op. 23 în la ale compozitorului german. Prezintă Irina Cristina Vasilescu. Pe contul de YouTube al Radio România Muzical sunt postate înregistrările Concertelor roz anterioare.

* Ambele concerte susţinute de The Mono Jacks la orele 18:30 şi 21:30 în seria Backyard Acoustic Season de la terasa Expirat Halele Carol, în condiţii speciale sunt sold out.

* S-au reluat şi Romanian Nights la terasa Berăriei H, unde, de la ora 21:00 cântă Joy Band.

OPERĂ ŞI BALET

* Până pe 12 iulie, Opera Naţională din Paris difuzează pe site-ul ei înregistrarea Gala dată cu ocazia împlinirii a 350 de ani pusă în scenă de  Vincent Huguet, cu Orchestra şi Corurile instituţiei dirijate de Dan Ettinger, cu soliştii  Sonya Yoncheva – soprană, Ludovic Tézier – bariton şi Bryan Hymel – tenor şi stelele baletului: Eleonora Abbagnato, Amandine Albisson, Léonore Baulac, Stéphane Bullion, Mathieu Ganio şi Florian Magnenet. În program: extrase din balete şi mari arii din repertoriul liric.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.