De ce nu este recomandată asocierea în salată între castraveți si roșii

Nutriţioniştii avertizează să nu asociem castraveţii cu roşiile, atunci când preparăm o salată şi că este de dorit să le consumăm separat, la o diferenţă de câteva ore.

Potrivit experţilor în nutriţie, citaţi de „belnovosti.by”, în mod special este periculos să consume o cantitate mare de salată de roşii şi castraveţi persoanele care au hiperaciditate gastrică sau suferă de boli ale tractului gastro-intestinal sau de boli ale rinichilor.

Experţii ne explică de ce nu este recomandată această asociere în salată între castraveţi şi roşii.

Castraveţii sunt legume alcaline, iar roşiile sunt acide, iar în urma asocierii lor rezultă săruri, care sunt dăunătoare pentru rinichi, pentru că ele nu pot fi digerate de organism. În plus, stomacul poate digera doar una din cele două legume, iar cea de-a doua legumă va începe să fermenteze în stomac, ceea ce ne crează senzaţia de stomac umflat, accentuând şi senzaţia de balonare.

Atunci când sunt asociate roşiile cu castraveţii ele pierd din vitamine, deoarece castraveţii conţin ascorbinaza, o enzimă ce distruge vitamina C, care se regăseşte în cantităţi mari în roşii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.