Ce alimente nu trebuie consumate împreună cu bananele?

arhiva

Consumul de banane poate aduce multiple prejudicii organismului atunci când este asociat cu alimente cu care nu suntem obişnuiţi.

Potrivit portalului Sohu, la această categorie de alimente nerecomandate de a fi consumate, împreună cu bananele, sunt incluse absolut toate produsele lactate fermentate, laptele acru, chefirul, brânza.

De menţionat faptul că aceste contraindicaţii sunt valabile doar persoanelor care au tulburări digestive de tip biliar sau boli ale splinei.

În momentul în care consumăm simultan aceste produse, mâncarea rămâne pentru o lungă perioadă în tractul gastro-intestinal şi poate provoca dureri abdominale, diaree şi alte disfuncţii.

Chiar şi unele fructe şi legume nu sunt compatibile, din punct de vedere alimentar, cu banana, cum ar fi de exemplu, pepenele. Ambele fructe sunt surse bogate în ioni de potasiu, iar excesul de potasiu poate avea consecinţe majore asupra ritmului şi funcţiei cardiace, poate duce la o slăbiciune musculară cardiacă, insuficienţă renală, boli articulare şi scăderea ritmului cardiac.

Nu este recomandat să consumaţi bananele, împreună cu cartoful dulce, deoarece poate complica mult digestia.

De asemenea, se remarcă faptul că este mult mai indicat să nu păstraţi bananele în frigider, deoarece la temperaturile scăzute acestea îşi pierd din proprietăţile nutritive.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.