Bucureștenii pot „adopta” o statuie din Capitală

Consilierii municipali au aprobat astăzi Proiectul „ADOPTĂ O Statuie” prin care cetățenii se pot implica în procesul de întreținere și punere în valoare a monumentelor de for public.

Potrivit raportului de specialitate, cetățenii interesați pot susține financiar pentru o perioadă determinată de timp, sub formă de sponsorizare, întreținerea unui monument de for public ce presupune –  restaurare, curățare, iluminat, amenajare peisagistică, punere în valoare – în funcție de tipurile de intervenție rezultate din expertiza pentru stabilirea gradului de degradare a acestuia.

Prin acest demers dorește să aducă în atenția cetățenilor impactul negativ pe care îl au vandalizările, distrugerile, inscripționările cu graffiti precum și alte forme de agresiuni asupra  monumentelor de for public.

Programul se va derula în baza unui regulament ce va fi aprobat de către Consiliul de Administrație al Direcției Generale de Arhitectură Peisagistică și Monumente de for public aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.