În 84 de zone din Sectorul 5 vor exista containere de colectare selectivă a deșeurilor

Arhivă

Până la 1 august, toți agenții economici din Sectorul 5 au obligația să încheie contracte de salubrizare cu firma Primăriei.

De asemenea, până la 1 noiembrie, toți operatorii economici trebuie să predea, etapizat pe zone, aceste contracte către societatea Primăriei, „Salubrizare Fapte” , a declarat, astăzi, edilul sectorului 5, Daniel Florea.

El spune că tarifele de salubrizare sunt mai mici decât cele practicate de actualele firme.

Astfel pentru ridicarea gunoiului menajer tariful este de 7,53 lei.

Edilul Sectorului 5 spune că, deși există și un tarif pentru colectarea și transportul deșeurilor reciclabile de 3,93 lei de persoană pe lună, într-o primă fază acest tarif nu se va aplica deoarece Primăria speră să valorifice deșeurile reciclabile.

De asemenea, fiecare gospodărie va primi o pubelă neagră pentru gunoiul menajer și una galbenă pentru materialele reciclabile.

Ridicarea deșeurilor se va face separat, astfel încât fracțiile umede nu se vor amesteca cu cele uscate, a mai precizat edilul sectorului 5, Daniel Florea.

Edilul sectorului 5, Daniel Florea a mai anunțat că, începând de luni, 20 iulie, se vor amplasa în 84 de zone din sector containere de colectare selectivă pentru sticlă, hârtie și plastic.

El a mai precizat că locațiile vor fi stabilite împreună cu asociațiile de proprietari.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.