Numărul românilor care se testeaza din proprie inițiativă crește. La fel si timpul de asteptare a rezultatelor

Sursa foto: Inquam Photo

Numărul românilor care merg să se testeze pentru COVID-19 din proprie inițiativă crește de la o zi la alta.

Centrele din spitalele de stat anunță că prioritari sunt pacienții care au simptome sau care necesită internare, iar centrele private au deja liste de așteptare de săptămâni bune.

Pentru  cei care au vacanțele programate în doar câteva zile, aceasta nu este o opțiune, motiv pentru care așteaptă ore bune, în mașină, pentru a putea fi testați la singurul centru de tip drive-in pentru depistarea noului coronavirus.

Astazi, mesajul cu care cei care doresc un test sunt intampinati este:

“*Din cauza volumului mare de procesare, probele recoltate in data de 18.07 si 19.07 pot primi rezultatul pana la 96 de ore.

Gravidele si copiii intre 0-5 ani au prioritate.”

Sute de români vin zilnic să se testeze pentru COVID-19 din proprie inițiativă la singurul centru mobil din țară, unde se formează cozi de zeci de mașini. Așteaptă ore bune până să le vină rândul. Prețul analizei este de 390 de lei.

Pacientul vine cu mașina, fără programare și este testat direct.  Astfel este redus la minimum contactul între personal și pacient .

Pacienții primesc rezultatele pe mail sau prin telefon, in 24-48 de ore in Romana si Engleza.

În cazul în care o persoană primește rezultatul pozitiv, aceasta este sunată de unul din medici și primește indicații pentru a-și monitoriza starea de sănătate și a cere ajutor specializat.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.