Tenisul nu reîncepe

Turneul de la Washington care trebuia să marcheze reluarea circuitului masculin pe data de 13 august, a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat azi ATP. Şefii tenisului mondial sunt de asemenea şceptici în ceea ce priveşte desfăşurarea turneului de Mare Şlem de la US Open, informează AFP.

,,În faţa incertitudinilor persistente care afectează planificarea evenimentelor, a fost luată decizia anulării turneului”, au declarat organizatorii într-un comunicat dat publicităţii.

,,Sunt multe probleme externe nerezolvate, în special restricţiile de călătorie la nivel internaţional şi evoluţia neliniştitoare a contextului sanitar şi de securitate, ceea ce ne-a forţat să luăm această decizie, din grijă faţă de jucători”, a declarat şi Mark Ein, directorul turneului, un ATP 500.

Numeroase ţări şi-au închis parţial sau total graniţele, pentru a limita răspândirea coronavirusului, care a cauzat până acum peste 600.000 de decese la nivel mondial.

Sezonul ar urma să se reia pe 22 august cu Mastersul 1000 de la Cincinnati, programat în mod excepţional la New York anul acesta.

Întrucât situaţia datorată coronavirusului din Statele Unite continuă să fie una delicată, cu peste 140.000 de decese şi 3,8 milioane de cazuri declarate, desfăşurarea US Open care ar urma să înceapă pe 31 august la New York, este pusă sub semnul întrebării.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.