Guvernul de la Viena reînăspreşte măsurile pentru coronavirus

Austria va reintroduce obligativitatea de a purta mască începând de vineri în supermarketuri, la bancă şi la poştă, a anunţat azi un reprezentant al guvernul. Noua măsură a fost impusă, datorită creşterii numărului de cazuri de contaminare cu coronavirus, relatează AFP şi Reuters.

,,Am decis să facem obligatorie purtarea măştii în supermarketuri, la bancă şi la oficiile poştale pentru a proteja persoanele din grupele de risc obligate să se deplaseze în astfel de locuri “, a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă.

Austria, o ţară cu 8,8 milioane de locuitori, şi-a închis la mijlocul lunii martie frontierele, aeroporturile, toate magazinele neesenţiale, restaurantele, şcolile şi universităţile. Apoi şi-a redeschis treptat magazinele şi a făcut obligatorie purtarea măştii în supermarketuri la începutul lunii aprilie, înainte de a relaxa măsurile de prevenţie. Masca nu mai rămăsese obligatorie decât în farmacii, în transportul în comun şi la frizerie şi coafor.

Ieri, pentru prima dată de la 29 mai, numărul spitalizărilor legate de coronavirus a trecut de 100 în Austria, unde 710 persoane au murit din cauza COVID-19.

Recent au reapărut focare în interiorul şi în apropierea Vienei, precum şi în landul Austria Superioară, care se află la graniţa cu Germania şi Cehia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.