SARS-CoV-2 nu se transmite prin alimente!
Articol de , 22 iulie 2020, 16:05
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor dă asigurări că nu există dovezi științifice potrivit cărora alimentele de origine animală sau nonanimală reprezintă o cale de transmitere a noului coronavirus.
Alimentele de origine animală sunt: carne, lapte, pește, produse din carne.
Alimentele de origine nonanimală sunt: legume, fructe, pâine, produse de patiserie.
Nu există nici informații care să ateste supraviețuirea Covid-19 în alimente, astfel încât să fie posibilă infectarea oamenilor.
De asemenea, momentan nu există nicio dovadă a faptului că produsele alimentare au fost sursa răspândirii virusului.
„Clienții din magazine nu trebuie să atingă alimentele, altele decât cele pe care intenționează să le cumpere, pentru a evita contaminarea acestora cu diferiți agenți patogeni, care ar putea fi prezenți pe mâinile lor”, transmit reprezentanții ANSVSA.