Din 15 iulie, trenurile circulă la 7 minute, pe M4!

Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, a anunțat, astăzi, că pe data de 15 iulie s-au finalizat lucrările la magistrala a patra de metrou, M4 – Basarab-Străulești.

„A fost pus în funcțiune și sistemul de automatizare a traficului, ceea ce a permis scăderea intervalului de succedare (a trenurilor – n.r.) de la 10 la 7 minute, în zilele lucrătoare și circulația pe ambele fire și sensuri de circulație”, a declarat Mocanu.

Proiectul pentru cele două stații, a început în 2012. Finanțarea din fonduri europene nerambursabile a permis inclusiv realizarea terminalului multimodal Străulești.

Depoul M4 de la Străulești are capacitatea de a găzdui și trenurile magistralei M6, Gara de Nord – Băneasa, a mai spus Gabriel Mocanu.

Însă, directorul general al Metrorex nu a putut spune care va fi soarta licitației pentru M6, lansată cu circa un an în urmă și blocată de contestații.

De asemenea, domnul Mocanu nu a putut avansa un termen pentru începerea circulației pe magistrala M5, metroul spre Drumul Taberei. Șeful Metrorex nu a putut preciza dacă probele se vor încheia și M5 va deveni funcțională în luna septembrie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.